Liian hyvää ollakseen totta? Tiede: Ennen nukkumaanmenoa nautittu viini voi auttaa laihtumaan

8:02 Miten uusi alkoholilaki vaikuttaa baarityöntekijöihin?

Tutkimuksen mukaan kaksi lasillista viiniä ennen nukkumaanmenoa voi auttaa sinua pääsemään tavoitepainoosi. 

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin siitä, millaiset juomat ovat tällä hetkellä pinnalla. 

Hyviä uutisia kaikille kesäkuntoa tavoitteleville! Tutkijoiden mukaan painon pudottamiseen löytyy nimittäin helppo keino, josta harva on uskaltanut edes unelmoida. 

Washingtonin osavaltion yliopiston ja Harvardin lääketieteellisen oppilaitoksen tutkijat suosittelevat kaikkia vaa’an lukemaa alaspäin havittelevia juomaan kaksi lasillista punaviiniä ennen nukkumanmenoa. Syy tähän neuvoon löytyy tutkijoiden mukaan punaviinin sisältämästä fenoliyhdisteestä; resveratrolista. 

Auttaa hillitsemään myös ruokahalua

Punaviinin sisältämä resveratroli muuttaa elimistön valkoista rasvaa helpommin hajotettavaan muotoon; beigeksi rasvaksi. Valkoinen rasva muuttaa energiaa vararavinnoksi, eli sen määrä lisääntyy, jos ihminen syö enemmän kuin kuluttaa. Beigen rasvan kohdalla on toisin, sillä varastoinnin sijaan se muuttaa energiaa lämmöksi. 

Punaviinin sisältämän resveratrolin on tämän lisäksi todettu hillitsevän ruokahalua, joten viinin ansiosta saatat ravata jääkaapilla tavallista harvemmin. 

Jos viinin juominen ennen nukkumaanmenoa epäilyttää, tätä fenoliyhdistettä saa myös muista lähteistä, kuten viinirypäleistä ja mustikoista. 

Lähde: TheSun 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja