Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullat osa 23 - Harissapullat

Julkaistu 25.02.2018 15:32

Lämpimän mausteisia sävyjä henkivät harissapullat vievät ajatukset aurinkoon.

Harissa alkaa tulla suomalaisille tutuksi. Tunisialainen, tulisen mausteinen chilitahna kuuluu olennaisena osana pohjoisafrikkalaiseen ja lähi-itämaiseen keittiöön. Se tuo ruokaan maanläheistä syvyyttä ja tyylikästä tulisuutta ja on monikäyttöisyydessään verraton lisä jääkaapin tahnapurkkivalikoimaan.

Tässä harissa antaa voimaa lihapullille ja vie ajatukset jonnekin kauas lämpimään. Lisukkeeksi sopii melkein mikä vain, mutta suosittelen seuraamaan Lähi-idän tuulia ja höystämään pullat esim. yrttisellä linssi- tai kuskus-salaatilla. Harissapullat ovat myös loistava osa meze-pöytään.

VINKKI! Paista taikinasta ensin koepallo ja säädä harissan määrällä maku mieleiseksi.

HUOM! Tsekkaa myös muut lihapullareseptit!

HARISSAPULLAT
3-4 hlölle
400 g naudan jauhelihaa (tai karitsan)
1 kananmuna
2-3 rkl harissa-tahnaa
1 puska lehtipersiljaa, hienonnettuna
0,5 dl ranskankermaa
0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja, hienonnettuna
suolaa
kasviöljyä paistamiseen

Sekoita taikinan ainekset keskenään (aluksi n. 1 tl suolaa). Pyöräytä yksi koepulla ja paista se pannulla öljyssä kypsäksi (saa jäädä hitusen punertavaksi keskeltä). Säädä taikinan maku mieleiseksi. Pyöritä taikinasta lihapullia ja paista ne kypsiksi pannulla. Tarjoile mieluisan lisukkeen kera.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuTäytetyt sipulit grossetolaiseen tapaanPunajuuriburgeri punajuurihummuksella ja piparjuurikermallaMausteiset jauhelihapihvit chorizollaMusakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTALihapullat osa 19 - Lähi-itämaiset kibbeh-pullat
lihapullareseptiharissaliharuokajauheliha

Tuoreimmat aiheesta

lihapulla
  • 09.05.201908:29
    liharuoka

    Lihapullat osa 28: Piripiri-pullat

  • 10.02.201919:49
    kanapullat

    Lihapullat osa 27: Curry-kanapullat, kurkku-korianterisambal ja munanuudeleita

  • 02.01.201922:07
    resepti

    Lihapullat osa 26: Vasikkapullat ricottalla

  • 27.06.201820:44
    resepti

    Lihapullat osa 25: Marsala-kanapullat

  • 14.06.201818:27
    resepti

    Lihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittain