Lihapullat osa 23 - Harissapullat

Lämpimän mausteisia sävyjä henkivät harissapullat vievät ajatukset aurinkoon.

Harissa alkaa tulla suomalaisille tutuksi. Tunisialainen, tulisen mausteinen chilitahna kuuluu olennaisena osana pohjoisafrikkalaiseen ja lähi-itämaiseen keittiöön. Se tuo ruokaan maanläheistä syvyyttä ja tyylikästä tulisuutta ja on monikäyttöisyydessään verraton lisä jääkaapin tahnapurkkivalikoimaan.

Tässä harissa antaa voimaa lihapullille ja vie ajatukset jonnekin kauas lämpimään. Lisukkeeksi sopii melkein mikä vain, mutta suosittelen seuraamaan Lähi-idän tuulia ja höystämään pullat esim. yrttisellä linssi- tai kuskus-salaatilla. Harissapullat ovat myös loistava osa meze-pöytään.

VINKKI! Paista taikinasta ensin koepallo ja säädä harissan määrällä maku mieleiseksi.

HUOM! Tsekkaa myös muut lihapullareseptit!

HARISSAPULLAT
3-4 hlölle
400 g naudan jauhelihaa (tai karitsan)
1 kananmuna
2-3 rkl harissa-tahnaa
1 puska lehtipersiljaa, hienonnettuna
0,5 dl ranskankermaa
0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja, hienonnettuna
suolaa
kasviöljyä paistamiseen

Sekoita taikinan ainekset keskenään (aluksi n. 1 tl suolaa). Pyöräytä yksi koepulla ja paista se pannulla öljyssä kypsäksi (saa jäädä hitusen punertavaksi keskeltä). Säädä taikinan maku mieleiseksi. Pyöritä taikinasta lihapullia ja paista ne kypsiksi pannulla. Tarjoile mieluisan lisukkeen kera.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat