Lihamureke kuuluu länsimaiden arkiruokien ikoniksi. Ehkäpä siksi sen tekeminen ei ole käynyt koskaan edes mielessä ellei lasketa niitä hetkiä, kun olen nähnyt sille jonkun mielenkiintoisen toteutustavan.
Nyt ruokaidea lähti raaka-aineesta. Meillä oli vajaa kilo sulaa hirven jauhelihaa. Lihapullia en halunnut tehdä. Mieleen tuli lihamureke, mutta siihen jokin juju. Mureke on periaatteessa vain iso, uunissa kypsennetty lihapulla, joten kaikki, mikä toimii pullissa, luulisi toimivan murekkeessakin. Siispä viedään lihapötkylää italaiseen makumaailmaan. Murekkeen päälle kaadetaan tomaattikastike, mikä mehevöittää lihaa ja toimi erityisen hyvin vähärasvaisen hirvenlihan kanssa.
Mureke toimi erinomaisesti pastan kera, mutta ilman muuta myös risoton tai vaikka pottumuusin kanssa.


