Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihamestari paljastaa tärkeän muistisäännön: Näin valitset kaupan parhaat pihvit

Lihan rasvaisuus on ammattilaisen mukaan hyvä merkki.
Lihan rasvaisuus on ammattilaisen mukaan hyvä merkki.Shutterstock
Julkaistu 04.11.2018 14:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Lihamestari paljastaa omat vinkkinssä siihen, kuinka kuka tahansa onnistuu valitsemaan lihatiskin parhaat pihvit omaan ostoskoriinsa.

Kuinka valita hyvä pihvi? Tämä on kysymys, jota moni meistä on taatusti joskus pohtinut ruokakaupan lihatiskin edessä seisoessaan. Yli kymmenen vuoden kokemuksen omaava lihamestari paljasti Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä Viini ja Ruoka -messuilla omat vinkkinsä lihaostoksille.

Mitä enemmän rasvaa, sen parempi

Vaikka Suomessa arvostetaan vähärasvaisia sisä- ja ulkofileitä, lihan rasvaisuus on lihamestarin mukaan hyvä merkki.

LUE MYÖS: Gordon Ramsay paljastaa salaisuuden ravintoloiden keittiöistä: Tämä vinkki nostaa kotitekoisen hampurilaisen aivan uudelle tasolle

– Mitä enemmän lihaksen sisällä on rasvaa, sen parempi. Rasva on merkki siitä, että eläin on saanut elää rauhassa, ja se tekee lihasta erityisen mehukkaan, Kupittaan Citymarketissa lihamestarina työskentelevä Niki kertoo.

– Jos näkee, että lihaksen sisällä on paljon rasvaa, kannattaa se ehdottomasti ostaa.

Rasvan lisäksi lihan laadusta saa paljon selville myös koskettamalla. Löysältä tuntuva liha ei ole hyvänmakuista lihaa, lihamestari kertoo.

– Hyvä liha tuntuu kovalta. Tämä on hyvä muistisääntö, Niki toteaa.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Oletko maistanut? Kokki Joni nimeää ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"Elämäsi parasta lihaa! Kokki Joni nimeää ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"Haluatko elämäsi parasta lihaa? Lihakokki Joni paljastaa ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"Lihakokki varoittaa yhdestä yleisestä virheestä pihvin paistossa – maku menee pilalle: "Kukaan ei halua syödä sellaista"Hans Välimäki vinkkaa: Näin onnistut valitsemaan kaupan parhaat pihvitGrillauksen Suomen mestari: Näin syntyy maailman paras burgeri
LihaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä