Lihamestari paljastaa tärkeän muistisäännön: Näin valitset kaupan parhaat pihvit

pihvi
Lihan rasvaisuus on ammattilaisen mukaan hyvä merkki. Shutterstock

Lihamestari paljastaa omat vinkkinssä siihen, kuinka kuka tahansa onnistuu valitsemaan lihatiskin parhaat pihvit omaan ostoskoriinsa.

Kuinka valita hyvä pihvi? Tämä on kysymys, jota moni meistä on taatusti joskus pohtinut ruokakaupan lihatiskin edessä seisoessaan. Yli kymmenen vuoden kokemuksen omaava lihamestari paljasti Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä Viini ja Ruoka -messuilla omat vinkkinsä lihaostoksille.

Mitä enemmän rasvaa, sen parempi

Vaikka Suomessa arvostetaan vähärasvaisia sisä- ja ulkofileitä, lihan rasvaisuus on lihamestarin mukaan hyvä merkki.

– Mitä enemmän lihaksen sisällä on rasvaa, sen parempi. Rasva on merkki siitä, että eläin on saanut elää rauhassa, ja se tekee lihasta erityisen mehukkaan, Kupittaan Citymarketissa lihamestarina työskentelevä Niki kertoo.

– Jos näkee, että lihaksen sisällä on paljon rasvaa, kannattaa se ehdottomasti ostaa.

Rasvan lisäksi lihan laadusta saa paljon selville myös koskettamalla. Löysältä tuntuva liha ei ole hyvänmakuista lihaa, lihamestari kertoo.

– Hyvä liha tuntuu kovalta. Tämä on hyvä muistisääntö, Niki toteaa.

***

16:56

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja