Lidl kohun keskellä: Suomessakin myytävässä tuoteryhmässä kyseenalainen yksityiskohta – oletko huomannut?

Lidl Eridanous
Lidlin Eridanous-tuotteet herättävät keskustelua niiden pakkausten muokatun kuvituksen vuoksi. Lidl

Kauppaketju Lidlin kreikkalaisten tuotteiden kuvitus on aiheuttanut pienimuotoisen kohun.

Lidlissä vuosikausia myynnissä olleiden kreikkalaisten tuotteiden kuvanmuokkausohjelmalla käsitellyt pakkaukset kummastuttavat nyt asiakkaita ympäri Eurooppaa. Myös Suomen Lidlissä myynnissä olevat, kreikkalaisia elintarvikkeita käsittävät Eridanous-tuotteet tunnetaan valko-sinisistä pakkauksistaan. Pakkauksissa komeilee kuuluisa Anastasis-niminen kirkko Kreikan Santorinilla. Kuvaa on kuitenkin nyt muokattu niin, että kirkon katolta on poistettu kokonaan sen kristillinen symboli, risti.

"Miksi poistatte todellisuuden?"

Lidl haluaa pysyä ”uskonnollisesti neutraalina”, mutta ristin poistaminen kirkon katolta on nyt loukannut osaa eurooppalaisista asiakkaista. Kuva kirkosta löytyy esimerkiksi Eridanous-sarjan oliviiöljystä, moussakasta, jogurtista sekä gyros-lihasta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Keep Talking Greece, joka raportoi uutisia Kreikasta englanniksi. Uutisen jälkeen ainakin Ison-Britannian ja Saksan Lidlin Facebook-seinä alkoi täyttyä närkästyneistä kommenteista aiheeseen liittyen.

– Olen todella pettynyt yhtiöön, joka on päättänyt palvella vain tiettyjä ihmisiä. Miksi piilottelette historiaa? Me kaikki opimme historiasta – sen poistaminen Photoshopilla aiheuttaa samojen menneisyyden virheiden toistamisen uudelleen ja uudelleen, Daniel Novak kommentoi.

– Miksi poistatte todellisuuden valokuvasta? Ei minullakaan olisi mitään ongelmaa ostaa tuotteita, joissa olisi kuvia esimerkiksi hindujen, juutalaisten tai muslimien pyhistä rakennuksista symboleineen Daisy Matthews ihmettelee.

Myös Suomen Lidlin Facebook-sivuille on nyt ilmestynyt närkästynyt kommentti aiheeseen liittyen. 

Tarkkaavaiset asiakkaat ovat huomauttaneet Facebookissa myös Lidlissä myytävästä halal-lihasta, jonka tuotekuvissa näkyy muun muassa minareetteja.

Ison-Britannian Lidlin edustajat ovat pyytäneet anteeksi tuotteista mahdollisesti aiheutunutta mielipahaa.

– Olemme myyneet todella suosittuja Eridanous-tuotteitamme Euroopassa yli 10 vuoden ajan ja sen aikana tuotteiden pakkausta on päivitetty useaan kertaan. Olemme todella pahoillamme, jos tuotepakkauksen kuva on loukannut ja haluamme korostaa asiakkaillemme, että kyseessä ei ole mikään tarkoituksellinen kannanotto. Käsittelemme aiheesta tulleen palautteen ja harkitsemme pakkauksen muuttamista seuraavan kerran, kun se uudistetaan.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja