Leivontaan kannattaakin käyttää vanhoja kananmunia – yksinkertainen syy

shutterstock_57734710
Shutterstock

Yleensä raaka-aineiden tuoreus ja hyvä laatu kulkevat käsi kädessä, mutta tämä nyrkkisääntö ei välttämättä pidä kananmunien kohdalla paikkaansa.

Ruokabloggaaja Hellapoliisi Kati Jaakonen on innokas leipuri. Hän muistuttaa, että parhaat leivonnaiset eivät monen yllätykseksi synny aivan tuoreista kananmunista.

Aivan tuoreet kananmunat eivät vatkaudu hyvin

Kun tarkoitus on valmistaa valkuaisvaahtoa esimerkiksi marenkeja varten, ei suinkaan kannata valita aivan tuoreita kananmunia, sillä ne eivät välttämättä käyttäydy vatkattaessa toivotulla tavalla.

– Ihan tuoreet munat eivät vaahtoudu yhtä hyvin kuin hieman vanhemmat, Hellapoliisi toteaa.

– Yleisesti ottaen hieman vanhemmat munat soveltuvat leivontaan paremmin kuin juuri munitut munat, Hellapoliisi jatkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat