Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Leivontaan kannattaakin käyttää vanhoja kananmunia – yksinkertainen syy

Shutterstock
Julkaistu 05.06.2015 09:03

MTV LIFESTYLE

Yleensä raaka-aineiden tuoreus ja hyvä laatu kulkevat käsi kädessä, mutta tämä nyrkkisääntö ei välttämättä pidä kananmunien kohdalla paikkaansa.

Ruokabloggaaja Hellapoliisi Kati Jaakonen on innokas leipuri. Hän muistuttaa, että parhaat leivonnaiset eivät monen yllätykseksi synny aivan tuoreista kananmunista.

Aivan tuoreet kananmunat eivät vatkaudu hyvin

Kun tarkoitus on valmistaa valkuaisvaahtoa esimerkiksi marenkeja varten, ei suinkaan kannata valita aivan tuoreita kananmunia, sillä ne eivät välttämättä käyttäydy vatkattaessa toivotulla tavalla.

– Ihan tuoreet munat eivät vaahtoudu yhtä hyvin kuin hieman vanhemmat, Hellapoliisi toteaa.

– Yleisesti ottaen hieman vanhemmat munat soveltuvat leivontaan paremmin kuin juuri munitut munat, Hellapoliisi jatkaa.

Katso Hellapoliisin herkullisen marenkikakun resepti täältä!

Lisää aiheesta:

Ethän tee näin? Pieni virhe kananmunan kanssa voi kostautua
Moni tekee kananmunien kanssa yksinkertaisen virheen, joka voi kostautua
Eivätkö kananmunat vaahtoudu kunnolla? Helppo munakikka takaa onnistuneen lopputuloksen
Tiedätkö, milloin paistettuun kananmunaan kannattaa lisätä suola? Oikea ajoitus varmistaa mehukkaan lopputuloksen
Julia Childin 10 sekunnin nopea munakikka – heti testiin!
Kaksi yleistä syytä, miksi pullat epäonnistuvat – älä sorru näihin!
KananmunaLeivontaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin