Leivontaan kannattaakin käyttää vanhoja kananmunia – yksinkertainen syy
Yleensä raaka-aineiden tuoreus ja hyvä laatu kulkevat käsi kädessä, mutta tämä nyrkkisääntö ei välttämättä pidä kananmunien kohdalla paikkaansa.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi Kati Jaakonen on innokas leipuri. Hän muistuttaa, että parhaat leivonnaiset eivät monen yllätykseksi synny aivan tuoreista kananmunista.
Aivan tuoreet kananmunat eivät vatkaudu hyvin
Kun tarkoitus on valmistaa valkuaisvaahtoa esimerkiksi marenkeja varten, ei suinkaan kannata valita aivan tuoreita kananmunia, sillä ne eivät välttämättä käyttäydy vatkattaessa toivotulla tavalla.
– Ihan tuoreet munat eivät vaahtoudu yhtä hyvin kuin hieman vanhemmat, Hellapoliisi toteaa.
– Yleisesti ottaen hieman vanhemmat munat soveltuvat leivontaan paremmin kuin juuri munitut munat, Hellapoliisi jatkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa