2:48

Legendaarinen Salmiakki Aakkosten maku tekee paluun – mukana myös uusia kirjaimia

Videolla järjestettiin Amerikan pastillit -makutesti.

Cloetta tuo markkinoille uudistetun version klassikostaan, "Aakkoset Original Salmiakki" -makeisesta, jossa mukana ovat myös kirjaimet Å, Ä ja Ö. 

Voimakkaamman makuista ja sitkeämpää salmiakkia sisältävä klassikko, Aakkoset Original Salmiakki -pussi tekee paluun uudistettuna 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Uudessa pussissa mukana ovat myös kirjaimet Å, Ä, Ö, kertoo Cloetta.

– Aakkoset-karkkien kirjaimet – tai pikemminkin niiden puuttuminen – ovat puhuttaneet kansaa vuodesta toiseen. Ihmisillä on tapana muodostaa karkkien kirjaimista sanoja, ja tarinoiden mukaan on hyvä enne, jos kirjaimista saa muodostettua oman ihastuksensa nimen, kertoo Cloettan tuoteryhmäpäällikkö Heidi Pekkala.

Lisäksi "Aakkoset Original Salmiakki" -pussi saa rinnalleen tammikuussa "Aakkoset Salmiakkisekoituksen". Kuten nimestä voi päätellä, se on sekoitus erilaisia salmiakkikarkkeja: mukana on sitkeää Aakkoset Original Salmiakkia, nykyistä, pehmeämpää Aakkoset Salmiakkia sekä salmiakkia ja marjamakuja yhdistäviä, uusia Aakkoset Marja-Sirkus -karkkeja.

Salmiakki maistuu suomalaisille

Cloettan tekemän kyselyn mukaan salmiakkia syödään meillä Suomessa ylivoimaisesti enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Meillä salmiakilla herkuttelee joka kolmas. Norjalaisista kuusi prosenttia, tanskalaisista 12 ja ruotsalaisista 22 prosenttia kertoi syövänsä salmiakkia.

Cloettan mukaan salmiakki on etenkin keski-ikäisten suomalaisnaisten suosikki.

Myytiin ensi kerran vuonna 1970

Salmiakkiaakkoset tulivat kauppoihin vuonna 1970, ja siitä lähtien ne ovat kuuluneet suomalaisten suosikkimakeisiin.

Cloettan mukaan Aakkoset on tiettävästi vanhin Suomessa karkkipussimuodossa myyty salmiakkimakeinen. Ensimmäinen Aakkoset Salmiakki -pussi oli kooltaan 50 grammaa. Valmiit karkkipussit tulivat meillä kauppojen hyllyille 1960-luvun puolivälissä. Sitä ennen karkkeja ostettiin kilohintaan ja kauppias pussitti ne paperipusseihin.

Aakkoset Salmiakki -pussit ovat aina olleet musta-puna-valkoisia ja vinoneliökuvioisia. Aakkoset-makeispussisarja sai keväällä 2019 tuttua vinoneliökuvioita kunnioittavan uudistetun ulkoasun. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja