Lapselle kannattaa tarjota mustikoita – tässä syy

mustikka,-krapula
Mustikoilla on lukuisia terveysvaikutuksia. Shutterstock

Brittiläisessä Readingin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa saatiin selville, että mustikoiden syömisen vaikutukset lapsiin voivat olla jopa positiivisempia kuin mitä tähän asti on tiedetty.

Mustikoita on pidetty jo pitkään Suomen metsien supermarjoina, ja niillä on tiedetty olevan lukuisia terveyshyötyjä. Vastikään European Journal of Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan mustikoiden vaikutukset lapsiin ovat jopa odottamattoman voimakkaita, kertoo Daily Mail.

Tutkimusta varten 21 lasta teki kognitiivisia testejä. Testit teetettiin lapsille sekä sokeriveden, laimean mustikalla maustetun juoman että vahvemman mustikalla maustetun juoman jälkeen. Parhaat tulokset saatiin sen jälkeen, kun lapset olivat juoneet vahvempaa mustikalla maustettua juomaa.

Mustikat paransivat lasten keskittymiskykyä sekä muistia

Tutkimuksessa todettiin, että mustikoiden syöminen on yhteydessä lasten parempaan muistiin sekä keskittymiskyvyn kohentumiseen. Mustikoiden vaikutuksia tutkittiin esikouluikäisten lasten keskuudessa.

Mustikoiden suotuisat vaikutukset keskittymiskykyyn johtunevat niiden sisältämistä terveellisistä flavonoideista, joita sisältävät myös monet muut marjat sekä sitrushedelmät.

– Tulosten perusteella voidaan olettaa, että flavonoidipitoisten ruoka-aineiden, kuten mustikoiden syöminen saattaa parantaa oppimista koulussa, tutkija Claire Williams kertoo Daily Mail -lehdelle.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja