Ruoka kannattaa lämmittää mikrossa tietyllä tavalla – harva tajuaa tehdä näin

pastan lämmitys uunissa
Shutterstock

Ruokahävikki puhuttaa tasaisin väliajoin. Viime aikoina jopa ruokakaupat ovat lähteneet kampanjoimaan ruokahävikkiä vastaan alentamalla hintoja parasta ennen -merkinnän lähestyessä.

Suurin osa ruokajätteestä syntyy kuitenkin kotioloissa. Suomalaiset heittävät henkeä kohden jopa 25 kiloa vuodessa ruokaa roskiin. Yksi kätevä keino pienentää hävikin määrää on lämmittää tähteeksi jääneitä ruokia vielä seuraavana päivänä vaikka lounaaksi. 

Mikrossa lämmitettynä ruoka ei koskaan lämpene tasaisesti ja annoksen saaminen tarpeeksi lämpimäksi vie aikaa. Redditin käyttäjä on kuitenkin keksinyt mainion keinon lämmittää ruoka uudestaan mikrossa nopeammin ja niin, ettei annokseen jää käyttäjän mukaan kylmiä kohtia.

Ruoka pitää vain asetella donitsin muotoisesti lautaselle eli keskelle kaiverretaan pieni kolo. Tällöin mikron lämmittävä toiminto toimii erityisen optimaalisesti. 

Lähteet: Popsugar, Reddit, PTY

***

0:30

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja