Ruoka kannattaa lämmittää mikrossa tietyllä tavalla – harva tajuaa tehdä näin

pastan lämmitys uunissa
Shutterstock

Ruokahävikki puhuttaa tasaisin väliajoin. Viime aikoina jopa ruokakaupat ovat lähteneet kampanjoimaan ruokahävikkiä vastaan alentamalla hintoja parasta ennen -merkinnän lähestyessä.

Suurin osa ruokajätteestä syntyy kuitenkin kotioloissa. Suomalaiset heittävät henkeä kohden jopa 25 kiloa vuodessa ruokaa roskiin. Yksi kätevä keino pienentää hävikin määrää on lämmittää tähteeksi jääneitä ruokia vielä seuraavana päivänä vaikka lounaaksi. 

Mikrossa lämmitettynä ruoka ei koskaan lämpene tasaisesti ja annoksen saaminen tarpeeksi lämpimäksi vie aikaa. Redditin käyttäjä on kuitenkin keksinyt mainion keinon lämmittää ruoka uudestaan mikrossa nopeammin ja niin, ettei annokseen jää käyttäjän mukaan kylmiä kohtia.

Ruoka pitää vain asetella donitsin muotoisesti lautaselle eli keskelle kaiverretaan pieni kolo. Tällöin mikron lämmittävä toiminto toimii erityisen optimaalisesti. 

Lähteet: Popsugar, Reddit, PTY

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!