Mainos

Läikkyneestä kahvista pahat palovammat – mies vaati Starbucksilta satojen tuhansien korvauksia

Pohjois-Carolinassa, Yhdysvalloissa poliisi nosti syytteen Starbucksia vastaan, kun hän läikytti syliinsä kuumaa kahvia, ja sai tästä vakavat palovammat.

Amerikkalaispoliisi Matt Kohr vaati Starbucksilta liki 700 000 euron korvauksia siitä, kun hän sai jalkoihinsa kolmannen asteen palovammoja läikytettyään syliinsä vahingossa kahvia. Valamiehistö päätti vastikään käydyssä oikeuskäsittelyssä, että Starbucks ei joudu korvaamaan poliisille tämän vaatimaa summaa.

TIESITKÖ? Kahvin läikkymisestä ollaan käyty Yhdysvalloissa huomiota niittänyt oikeustaistelu myös aiemmin. 1990-luvulla amerikkalaisnaiselle määrättiin maksettavaksi liki 2,8 miljoonan euron korvaukset McDonaldsilta kaatuneen kahvikupillisen aiheuttamien palovammojen vuoksi. Myöhemmin summaa soviteltiin, eikä julkisuuteen ole kerrottu, millainen korvaussumma naiselle lopulta maksettiin.

Valamiehistö ei niellyt poliisin väitteitä

Poliisi kertoi oikeudessa kärsineensä pahoista kivuista sen jälkeen, kun kupillinen kahvia kaatui vahingossa hänen syliinsä. Hän oli istunut alas ja läikyttänyt samalla kuumaa kahvia jaloilleen. Vahinko aiheutti poliisin jalkoihin kolmannen asteen palovammoja.

Poliisi kertoi oikeudessa tapahtuneen pahentaneen myös suolistosairautta, josta hän oli kärsinyt jo ennen onnettomuutta. Mies vetosi oikeudessa myös henkiseen kärsimykseen, jota onnettomuudesta oli koitunut sekä hänelle että hänen vaimolleen.

Oikeus kuitenkin totesi, että kaikki poliisille aiheutuneet terveyshaitat eivät johtuneet siitä, että Starbucksin kahvia oli läikkynyt hänen syliinsä. Satrbucksia ei velvoitettu korvaamaan miehelle tämän vaatimaa summaa.

Lähde: Fox News

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja