Mainos

Laihduttajan unelmajuoma – kahvista paljastui uutta tietoa

Tuoreen tutkimustiedon valossa uskotaan, että kahvista voi olla yllättävää apua laihduttajille.

Vaikka laihduttaminen on vaikeaa, kokee moni, että saavutetussa painossa pysyminen laihduttamisen jälkeen on vielä vaikeampaa. Ratkaisu tähän ongelmaan voi löytyä niinkin arkisesta asiasta kuin kahvista.

Kahvi auttaa pitämään kilot kurissa?

Saksalaisen Hannover Medical Schoolin tutkijat saivat selville, että kahden kahvikupillisen nauttiminen voi auttaa pitämään laihdutetut kilot poissa. Tutkijat uskovat, että syy tähän ilmiöön on kahvin sisältämä kofeiini, joka edesauttaa saavutetun painon ylläpitoa. Kofeiini voi parantaa energiakulutusta jopa viidellä prosentilla.

Tutkimusta varten perehdyttiin 494 henkilön ruokailu- ja juomatottumuksiin. Sekä miehistä että naisista kootun ryhmän jäsenillä oli kaikilla taustalla laihdutuskuuri. 

Saksalaisille tutkijoille selvisi, että laihdutuksessa kaikkein parhaiten onnistuneet joivat muita tutkimukseen osallistuneita enemmän kahvia. Keskimäärin kaksi kuppia päivässä kahvia kuluttaneet onnistuivat dieeteissään paremmin kuin muut. Vähemmän kahvia juoneiden joukossa oli erityisen paljon niitä, jotka eivät laihtuneet pyrkimyksistään huolimatta – tai keräsivät pudotetut kilot takaisin.

Lähde: Daily Mail

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja