Laihduttajan unelmajuoma – kahvista paljastui uutta tietoa

shutterstock_49548163
Kahvi voi muodostua korvaamattomaksi avuksi painonsa kanssa kamppailevalle. Shutterstock

Tuoreen tutkimustiedon valossa uskotaan, että kahvista voi olla yllättävää apua laihduttajille.

Vaikka laihduttaminen on vaikeaa, kokee moni, että saavutetussa painossa pysyminen laihduttamisen jälkeen on vielä vaikeampaa. Ratkaisu tähän ongelmaan voi löytyä niinkin arkisesta asiasta kuin kahvista.

Kahvi auttaa pitämään kilot kurissa?

Saksalaisen Hannover Medical Schoolin tutkijat saivat selville, että kahden kahvikupillisen nauttiminen voi auttaa pitämään laihdutetut kilot poissa. Tutkijat uskovat, että syy tähän ilmiöön on kahvin sisältämä kofeiini, joka edesauttaa saavutetun painon ylläpitoa. Kofeiini voi parantaa energiakulutusta jopa viidellä prosentilla.

Tutkimusta varten perehdyttiin 494 henkilön ruokailu- ja juomatottumuksiin. Sekä miehistä että naisista kootun ryhmän jäsenillä oli kaikilla taustalla laihdutuskuuri. 

Saksalaisille tutkijoille selvisi, että laihdutuksessa kaikkein parhaiten onnistuneet joivat muita tutkimukseen osallistuneita enemmän kahvia. Keskimäärin kaksi kuppia päivässä kahvia kuluttaneet onnistuivat dieeteissään paremmin kuin muut. Vähemmän kahvia juoneiden joukossa oli erityisen paljon niitä, jotka eivät laihtuneet pyrkimyksistään huolimatta – tai keräsivät pudotetut kilot takaisin.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!