Mainos
Mainos

Laihduttajan kannattaakin syödä tätä ravintoainetta – proteiinia parempi valinta!

Tanskalaisyliopiston tutkimuksen mukaan kuitu onkin proteiinia parempi ruoka-aine pitämään nälkää loitolla, kertoo Daily Mail.

Yleensä proteiinia sisältävien ruokien on uskottu olevan paras keino ylläpitää kylläisyyden tunnetta. Tuore tutkimus kuitenkin väittää kuidun olevan vieläkin parempi ruoka-aine.

Tutkimuksessa kuidun lähteinä käytettiin papuja ja herneitä.

Kööpenhaminan yliopiston tutkimuksessa koehenkilöille tarjoiltiin runsaasti kuitua sisältäviä kasvispihvejä tai proteiinia sisältäviä vasikka- tai possupihvejä. Tuloksena havaittiin, että enemmän kuitua saaneet söivät 12 prosenttia vähemmän kaloreita seuraavalla ateriallaan.

Tulos oli yllättävä, sillä aiemmin proteiinin on uskottu olevan paras keino pitää näläntunnetta loitolla. Tutkimus on myös ensimmäinen, joka vertaa palkokasveja ja lihaa sekä niiden syömisen vaikutuksia näläntunteeseen. Tulokset puoltavat ajatusta, että kasvisten syöminen auttaa painonpudotuksessa.

Tutkijat korostavat myös, että kasvispainotteinen ruokavalio on myös ympäristölle ystävällisempi valinta.

Tutkimus julkaistiin Food & Nutrition -tiedejulkaisussa.


Lähde: Daily Mail

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja