Laihdu tehokkaasti – ravitsemustieteilijä suosittelee erikoista keinoa

kasvikset3
Shutterstock

Aikuiset voisivat pudottaa helposti painoaan ottamalla oppia pienistä lapsista ja vauvoista, uskoo ravitsemustieteilijä Nicolette Pace New Yorkista.

Järkevä ruokavalio on helppo koostaa, kun ottaa oppia vauvoista ja taaperoista, jotka työntävät ruoan pois, kun eivät ole enää nälkäisiä, kertoo ravitsemustieteilijä Nicolette Pace ABC Newsille.

Pacen mukaan ihmiset elävät nykyään enemmän viidestä yhdeksään -aikataulussa kuin yhdeksästä viiteen, ja syöminen jää helposti muiden kiireiden varjoon. Pienten lasten kohdalla asiat ovat toisin. Lasten ravitsemus menee aina ykköseksi sillä aikaa, kun muut asiat saavat odottaa.

Pace myös muistuttaa, etteivät vauvat koskaan jätä aterioita väliin toisin kuin aikuiset, mikä johtaa verensokerin laskuun ja helposti myöhemmin päivällä tapahtuvaan ahmimiseen. Syömisen voi lopettaa, kun olo ei ole enää nälkäinen, joten kaikkea ei ole pakko syödä, Pace muistuttaa. 

Entäpä sitten sipsit ja muut vastaavat välipalat? Ne eivät kuulu pienten lasten ruokavalioon, joten mihin aikuisetkaan niitä tarvitsevat, ravitsemustieteilijä ihmettelee.

Annoskokojen hallinnan ja oman kylläisyyden tunnistamisen lisäksi Pace kehottaa kiinnittämään huomiota ruokailutahtiin. Tässäkin asiassa mallia kannattaa ravitsemustieteilijän mielestä ottaa vauvoista. Aterioinnin tulisi kestää vähintään 15 minuuttia eivätkä ateriavälit saisi venyä liian pitkiksi. Pace suosittelee syömään 2-4 tunnin välein. 

Lähde: ABCNews

Keventäjät tarjoaa parhaat työkalut pysyvään painonhallintaan.Liity nyt!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja