Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lahmacun - turkkilainen jauheliha"pizza"

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 30.06.2015 21:41

Turkkilaiset maahanmuuttajat ovat mokanneet pahasti. Ainakin kebab-pizzerioiden pitäjät. Tarjoavat meille surkeaa alvitonta pizzaa, vaikka omilta kotikonnuilta löytyisi ties mitä herkkuja. Pahoittelen yleistystä, mutta niin se turhan usein menee. Törmäsin taannoin turkkilaiseen pizzaan, lahmacuniin, ja päätin tehdä sitä hetimmiten. No enpä tehnyt, kun unohdin, mutta muistin sen taas. 

MTV Oy, All rights reserved

Suomi on jauhelihapizzojen luvattu maa, joten miksi ihmeessä turkkilaiset eivät ole tarjonneet meille omaa perinneherkkuaan, mausteisella lampaanjauhelihamassalla päällystettyä pizzantapaistaan? Yksinkertainen ruoka, joka toimii monessa tilanteessa. Lounaana, illallisena, illanistujaisissa, hiukopalana, krapulapalana…

Tein itse melko tuhdin version. Perinteisemmin sama määrä lihaa riittäisi pariin lättyyn. Perinteisesti lihamassa isketään raakana kaulitun pohjataikinan päälle ja kypsytetään uunissa. Itse paistoin herkun grillissä, joten paistoin lihan valmiiksi pannulla ja erinomaista tuli niinkin. Pinnalle voi laittaa salaattia ja yrttejä, mutta tällainen karu lihaversio toimii myös. Chilihiutaleita voi sekoittaa lihataikinaan tai ripotella lopussa päälle. Ei ole niin tarkkaan, kunhan nauttii. Olut toimii parhaiten kyytipoikana.

Lahmacun

1-3 hlölle tilanteen mukaan

1 annos pizzataikinaa (riittää kolmeen pizzaan)

250 g lampaan jauhelihaa (riittää 1-2 lahmacuniin), nautakin toimii

1 punasipuli hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 tl kuivattua oreganoa

1 tl chilihiutaleita

1 tl savupaprikajauhetta

1 rkl persiljaa, hienonnettuna

1 rkl minttua, hienonnettuna

1 rkl tomaattipyreetä

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

(salaattia, sitruunalohkoja ja yrttejä viimeistelyyn)

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita pizzakivi mukaan, jos omistat sellaisen. Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle hiukan öljyä. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Vaihtoehto 1) Lisää mukaan jauheliha ja ruskista. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin keskenään. Vaihtoehto 2) Sekoita sipuliseos raa'an jauhelihan sekaan ja perään muut ainekset. Laita jääkaappiin tekeytymään 1-2 tunniksi.

Kauli taikina pyöreiksi ohuiksi pizzoiksi (1-2 kpl). Levitä seos ohuena kerroksena päälle kauttaaltaan. Laita lahmacun paistumaan 10 minuutiksi tai kunnes sen reunat ovat rapeat ja kullanruskeat. Voit ripotella päälle salaattia, yrttejä ja chilihiutaleita ja puristaa pinnalle sitruunamehua. Tarjoile.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuLahmacun-vegeburgeriMaukkaan raikas kanakebabKasviskebab seitanista perunarieskallaPerunapizza - helppo, hauska ja nopeaStromboli - pizzarulla
katuruokalahmacunlammaspizzareseptiturkkilainen

Tuoreimmat aiheesta

katuruoka
  • 03.06.201912:49
    leivonta

    Intialainen pav-sämpylä – katuruoan kera tai sellaisenaan

  • 02.10.201820:18
    taco

    Kalataco karhunvadelmasalsalla ja pikkelöidyllä punakaalilla

  • 21.08.201821:25
    pitaleipä

    Sabich - israelilainen katuruokaleipä munakoisolla ja kananmunalla

  • 19.08.201820:24
    taco

    Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

  • 07.08.201819:09
    taco

    Kalatacot habanero-salsalla