Lähes kalorittomasta "nitrokahvista" povataan uutta hittijuomaa – sisältää erikoisen ainesosan

shutterstock_49548163
Nitrokahvissa on huomattavasti enemmän kuplia kuin tavallisessa kahvissa. Shutterstock

Oletko vielä kuullut "nitrokahvista"? Maailmalla typpeä sisältävä ja vähäkalorinen kahvijuoma on kasvattanut suosiotaan.

Aivan uudenlainen kahvijuoma, niin kutsuttu nitrokahvi, nostaa suosiotaan erityisen trendikkäiden kahvinjuojien keskuudessa ympäri maailmaa. Trendikkääksi noussut kahvijuoma on saanut nimensä siitä, että siihen lisätään typpeä, joka saa juoman kuplimaan.

Nitrokahvissa on kaloreita vain muutama, sillä sen joukkoon ei kuulu lisätä lainkaan maitoa, kermaa tai sokeria. Kupillinen kahvia sisältää kahvilaadusta ja uuttamistavasta riippuen maksimissaan kymmenisen kilokaloria.

TIESITKÖ? Nimi nitrokahvi juontaa juurensa siitä, että typpi on englanniksi nitrogen. Trendijuomalla ei siis ole sen erikoisesta nimestä huolimatta mitään tekemistä nitroiksi kutsuttujen lääkkeiden kanssa.

Saisiko olla yksi nitrokahvi?

Nitrokahviksi kutsutaan kahvia, joka on kylmäuutettu sen sijaan, että se olisi keitetty kahvipannulla tavalliseen tapaan. Kylmänä uutettua kahvia pidetään on maultaan erityisen hienostuneena, ja sen valmistamisen avuksi tarvitaan pressopannu. Kylmäuutettu kahvi valmistetaan siten, että pannuun mitataan haluttu määrä kahvia ja päälle kaadetaan kuuman veden sijaan kylmää vettä. Kahvi tekeytyy itsestään tuntien kuluessa – ilman lämpöä.

Toinen olennainen osa nitrokahvin valmistusprosessia on typen lisääminen juomaan. Typen ansiosta kahvi kuplii samaan tapaan kuin esimerkiksi virvoitusjuomat. Kahvitrendejä seuraavat uskovat, että kupliva ja kylmänä tarjottava nitrokahvi on muuttamassa ihmisten käsitystä kahvista.

– Kahvi, johon on lisätty typpeä on muuttamassa sitä, mitä ihmiset ajattelevat kahvista, kahviekspertti Kevin Sinnott kertoo Fox News -sivustolle.

– Sen sijaan, että lounaalla joisi oluen tai limun, voi juoda tällaisen hiilihydraatittoman juoman, jossa on hyvä suutuntuma, Sinnott jatkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!