Lähdössä ulos? 9 vinkkiä, joiden avulla estät krapulan

drinkit
Shutterstock

Jos olet lähdössä drinkeille, kannattaa ehdottomasti lukaista nämä helpot keinot, joiden avulla ehkäiset seuraavan päivän huonoa oloa.

Jos menojalkaa vipattaa ja juhlimaan tekisi mieli, kannattaa tehdä parhaansa, jotta iloinen tunnelma ei kostaudu seuraavan päivän krapulalla. Lue Cosmopolitanin kokoamat vinkit, joiden avulla selviät hauskasta illasta ilman päässä jyskyttävää kankkusta.

1. Juo vihreää teetä päivän aikana

Vihreä tee tekee hyvää maksalle, joten siemaile tätä terveysjuomaa päivän aikana valmistaaksesi maksaasi illan riekkumiselle.

2. Kulauta kurkkuusi iso lasillinen vettä ennen lähtöä

Tämä tuntuu yksinkertaiselta, mutta yksi isoimmista syistä, miksi ensimmäinen viinilasillinen tulee juotua niin nopeasti, on se, että kärsimme lievästä nestehukasta jo ennen kuin ehdimme baariinkaan. Joten ennen kuin aloitat drinkkien naukkailun, juo iso lasillinen vettä sitruunapalan kera. 

3. Syö ennen kuin juot

Ruoan pitää olla vatsassasi ennen kuin aloitat alkoholipitoisten juomien naukkailun, sillä muuten syömisestä ei ole apua. Syö siis kunnon ateria ennen lähtöäsi.

4. Syö terveellisiä rasvoja

Rasva auttaa hidastamaan nopeutta, jolla ruoka poistuu vatsasta. Mitä pidempään ruoka pysyy vatsassa, sitä hitaammin alkoholi imeytyy verenkiertoon. Lohi, avokado ja pähkinät ovat hyviä vaihtoehtoja.

5. Syö ruoka-aineita, joista maksasi pitää

Kurkuma, kaneli, lehtikaali, parsakaali, punajuuri, avokado ja sitruuna ovat kaikki hyviä ruoka-aineita maksan tukemiseksi, joten syö niitä sisältäviä ruokia paljon päivän aikana, jos ajattelit suunnata illalla pubiin.

6. Jos jätit aterian väliin ja lähdit jo juhlimaan, tilaa oliiveja tai pähkinöitä

Molemmat ovat hyviä terveellisen rasvan lähteitä, mutta pähkinöissä on myös B-vitamiineja, jotka vähenevät elimistöstäsi, kun juot alkoholia. Tilaa siis näitä herkkuja, kun pääset baariin.

7. Pelkäätkö haisevaa hengitystä?

Paras luonnonkeino on tuoreen persiljan pureskelu. Lisäksi raakojen, rouskuvien hedelmien ja vihannesten pureskelu lisää syljen eritystä, joka on myös suun bakteerien luonnollinen viholainen. Pidä lisäksi huoli, että juot paljon vettä, jotta pysyt nesteytettynä. Muista lisäksi, että C-vitamiinipitoiset hedelmät ja marjat, kuten appelsiinit, mansikat ja vadelmat, ovat myös hyviä suun bakteerien tuholaisia.

8. Jos haluat välttää turvotuksen...

... Välttele sokerisia ja hiilihapollisia drinkkejä. Myös juominen tyhjään vatsaan saattaa aiheuttaa turvotusta, joten tässäpä yksi syy lisää syödä kunnon ateria ennen pubiin hipsimistä.

9. Älä aloita liian aikaisin

Alkoholia käsittelevien entsyymien määrä lisääntyy illalla, mutta ne ovat matalimmillaan lounasaikaan. Tästä syystä viinilasillinen lounaalla saattaa tuntua tujakammalta kuin päivällisellä.

Sittenkin jotain alkoholitonta? KATSO RESEPTI: Mansikkainen smoothie

Lähde: Cosmopolitan

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja