Kylmän aamun pelastus – tämä aamupala tuo mieleen joulun

smoothie
Energiapitoinen smoothie on hyvä aloitus päivälle. Shutterstock

Kylminä aamuina jo ajatus jouluisesta herkusta lämmittää mieltä. Valmista herkullista banaani-kanelismoothieta ja pelasta aamusi!

The Daily Meal -sivuston herkullinen smoothieresepti on mitä oivallisin alku päivälle. Kanelin ja muskottipähkinän maut tekevät juomasta erityisen jouluisen.

VINKKI! Banaani on oiva lisä liki kaikkiin smoothieihin, sillä banaanin makeuden vuoksi juomaan ei tarvitse lisätä lainkaan sokeria, ja silti se maistuu myös makean ystäville.

Terveellistä herkkua

Banaanit ovat hyvän makunsa lisäksi myös terveellistä herkkua. Sisältämiensä B6-vitamiinien vuoksi banaanit vähentävät turvotusta, suojaavat kakkostyypin diabetekselta, helpottavat painonpudotusta, vahvistavat hermojärjestelmää ja auttavat tuottamaan valkoisia verisoluja. Kaneli sopii banaanin kaveriksi smoothieen erityisen hyvin siksi, että se voimistaa makeiden ruokien luonnollista makeutta. 

Banaani-kanelismoothie

2,4 dl mantelimaitoa
1,2 dl rasvatonta kreikkalaista jogurttia
2 keskikokoista banaania
1 tl kanelia
muskottipähkinää

Sekoita tehosekoittimessaa mantelimaito, jogurtti, banaanit ja kaneli tasaiseksi juomaksi. Koristele muskottipähkinällä.

Herkuttele!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja