Kyllä, olet keittänyt myös pastan aina väärin – ruokakemisti paljasti oikean tavan ja mullisti kaiken
Tämä huikea pastankeittovinkki saa epäilemään, olemmeko koskaan aiemmin tehneet mitään oikein keittiössä.
Ruokatieteen kemiasta ja historiasta kirjoittava Harold McGee paljastaa, miten pasta kannattaa oikeasti keittää.
1. Käytä pannua, älä kattilaa
Unohda perinteinen kattila, ota esille kunnon paistinpannu.
2. Laita pasta ensin
Laita pasta pannulle ennen kuin lisäät veden.
3. Lisää kylmää vettä
Kyllä. Raakojen pastojen päälle lisätään nyt kylmää vettä, sillä se ehkäisee pastojen tarttumista. Pastojen pitää olla kunnolla veden alla.
4. Keitä pasta
Lopuksi, laita hella päälle keskilämmölle ja keitä pastaa välillä sekoittaen. Pastan pitäisi valmistua 10 minuutissa ja sinulle jää vielä riittävästi tärkkelyspitoista keitinvettä yli, josta kannattaa valmistaa pastalle kastike.
Lähde: Mirror
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa