Kuva paljastaa, mitä purkillinen Nutellaa oikeasti sisältää – näin vastaa valmistaja

nutellaleipä
Nutella on yllättävän sokeripitoista. Shutterstock

Kuva Nutella-purkin sisällöstä on levinnyt sosiaalisessa mediassa kovaa vauhtia jo vuoden päivät.

Moni suomalainenkin tuntee kuuluisan suklaa-hasselpähkinälevitteen, Nutellan.

Vuonna 2017 Reddit-palveluun ladatussa kuvassa näkyy, mistä aineksista Nutella-levite itse asiassa koostuu.

Moni herkkuja rakastava levitteen ystävä on järkyttynyt karusta totuudesta – Nutella kun ei valitettavasti ole se kaikista vähäsokerisin vaihtoehto paahtoleivän kaveriksi.

Redditiin ladatussa kuvassa näkyy raa’assa muodossa Nutella-levitteen sisältämät ainekset: palmuöljy, kaakao, hasselpähkinät, maitojauhe sekä sokeri.

Nutella-kuva on levinnyt hurjaa vauhtia internetin eri palstoilla. Brändin omistava Ferrero ei kiistä kuvan todenperäisyyttä. Yhtiö perustelee korkeaa sokeripitoisuutta sillä, että levitettä on tarkoitus nauttia vain pieni määrä kerrallaan. 

– Emme julkaise tuotteen tarkkoja tietoja, koska resepti on salainen. Pakkauksesta kuitenkin ilmenee selkeästi ravitsemukselliset tiedot. Jos muuttaisimme reseptiä, levite ei olisi yhtä hyvin levittyvää, Ferrerolta kommentoidaan. 

Purkin ravintotiedot paljastavat Nutellan sisältävän 8,5 grammaa sokeria yhtä ruokalusikallista kohti. Tämä tarkoittaa, että jokainen 400 gramman purkki sisältää sokeria noin 227 grammaa – eli 75 sokeripalan verran

1:45

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja