KUVAT: Lapinjärvellä valmistui uskomaton jättiläishampurilainen – ennätykset rikki?

Hampurilainen
Kuvituskuva. Katso kuva Lapinjärven hampurilaisesta alempaa! Shutterstock

Lapinjärvellä valmistui maanantaina jättiläismäinen hampurilainen.

Lapinjärveläisessä kahvila–ravintola Mehiläispesässä aloitettiin maanantaina aamupäivällä kunnianhimoinen urakka: yllytyshullu yrittäjä Jarmo Lehtomäki sai idean maailman korkeimman hampurilaisen rakentamisesta.

– Maailmalla on tehty suuria ja painavia hampurilaisia. Mutta me aiomme tehdä tiettävästi maailman korkeimman hampurilaisen maanantaina 2.3. klo 12 alkaen. Saapa nähdä pääsemmekö viiden metrin korkeuteen, vai muksahtaako tekijät ja pihvit alas,Lehtomäki kommentoi ravintolan Facebook-sivuilla ennakkoon.

Viisimetrisellä purilaisella ei kuitenkaan pyritty virallisesti maailmanennätykseen, eikä paikalla ollut Guinnessin ennätyskirjan edustajaa. Tavoitteena oli rakentaa noin 100-kiloinen hampurilainen, jonka kokoamiseen varattiin yli 250 pihviä.

Miten urakka sitten onnistui? Hampurilaisen kokoamiseen tarvittiin kaksi ihmistä ja projekti kesti noin tunnin ja 45 minuuttia. Kolmen metrin kohdalla jättihampurilainen alkoi jo heilahdella, mutta melkein viisimetrinen jätti siitä tuli – virallisesti 4,9 metrinen. Tässä tulos:

hamburger

Lehtomäki lupasi ennakkoon, että jättipurilaista pääsevät maistamaan kaikki halukkaat.

– Mutta eipä se kauan lämpöisenä pysy, siinä vaiheessa kun ollaan viidessä metrissä, niin kolme ekaa metriä on jo kylmänä, Lehtomäki kirjoitti Mehiläispesä-ravintolan Facebookissa.

Muutamat halukkaat pääsivätkin kylmiä hampurilaisia maistamaan urakan jälkeen.

– Torni piti heti purkaa, koska se olisi muuten kaatunut. Näytösmielessä niitä sitten maisteltiin. Meillä oli oikein kiva ja onnistunut tapahtuma ja paljon porukkaa paikalla, Lehtomäki kommentoi Makuja.fi-sivulle.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja