Kuva HK:n makkaroista päätyi kansainväliselle hittisivustolle – "karu totuus" Marion ja Luigin kohtalosta naurattaa: "Minulla on kamalia uutisia..."

Tavallisen grillimakkaran ja raakamakkaran ero: Näin grillaat raakamakkaran 1:21 Tavallisen grillimakkaran ja raakamakkaran ero: Näin grillaat raakamakkaran

Suomalaiset makkarat ovat saaneet kansainvälistä julkisuutta. Kuva HK:n makkaroista päätyi supersuositun huumorisivuston Instagram-tilille.

Videolla: MTV:n ruokatoimitus grillasi jo kesällä Marion ja Luigin! Katso videolta, miten raakamakkarat paistetaan. 

Suomalaisen lihatalo HK:n makkarapaketit päätyivät suositun 9gag-huumorisivuston Instagram-päivitykseen. Huumorisivustolla on pelkästään Instagramissa yli 50 miljoonaa seuraajaa. Sivuston jakamassa kuvassa näkyy HK:n kaksi eri raakamakkarapakettia, Livornon Luigi sekä Palermon Mario.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Minulla on kauheita uutisia..., todetaan kuvan yhteyteen kirjoitetussa tekstissä.

Suositut pelihahmot jauhettiin makkaroiksi?

Tekstillä ja kuvalla viitataan tietysti pelimaailmasta tuttuihin Mario- ja Luigi -hahmoihin. Super Mario on Shigeru Miyamoton vuonna 1981 luoma pelihahmo ja Nintendon virallinen maskotti. Kuvalla ja tekstillä siis viitataan siihen, että HK on nyt jauhanut maailmanlaajuiset suosikkihahmot makkaraksi. Luigi-hahmo on pelimaailmassa vihreä ja Mario puolestaan punainen ja HK:n makkarapaketitkin vastaavat sattumoisin hahmojen värityksiä. 

Suomalaiset ovat kommentoineet innolla 9gag-sivuston somepäivitystä. 

– Suomi mainittu, torilla tavataan! Instagramissa muun muassa veistellään.

HK: "Marioa ja Luigia ei ole vahingoitettu"

Myös lihatalo HK:lla ollaan jo huomattu suosiota niittänyt raakamakkarakuva. HK Scanin kategoriapäällikkö Marika Rikkonen kertoo MTV:lle, että lihatalossa ollaan iloisia makkaroiden saamasta kansainvälisestä huomiosta.  

– Voin kertoa, että Marioa ja Luigia ei ole vahingoitettu, he ovat hyvissä voimissaan, Rikkonen nauraa ja kertoo, että nimillä ollaan haluttu viitata makkaroiden makumaailmojen alkuperään.

Pelihahmojen lisäksi Mariolla ja Luigilla löytyy muitakin nimikaimoja Italiasta, eikä HK:lla ole ajateltu pelihahmoja makkaroita lanseeratessa. Jälkikäteen yhteys on kyllä huomattu.

– Kyllä se on naurattanut meidän omissa keskusteluissakin. Hauskaa, että yhteys on nyt huomattu kansainvälisestikin. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat