Paistettu lohi on ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Jos haluat taata parhaan mahdollisen lopputuloksen, kannattaa paistamiseen todella kiinnittää huomiota.
Aivan ensimmäinen vaihe on valita oikeanlainen kalapala. Uuniruokiin isot lohipalat sopivat parhaiten, mutta pannulla paistettaessa kala kannattaa leikata valmiiksi sopiviin annospaloihin. Voit myös pyytää kalatiskin myyjää leikkaamaan lohen sopivan kokoisiksi paloiksi.
Poimi talteen suosikkilaulajan uunilohiresepti: Katri Helena paljastaa bravuuriruokansa salaisuuden: ”Kuohukermaa laitan aina ihan reilusti”
Ennen kalan siirtämistä pannulle lue seuraavat säännöt, joilla takaat maukkaan lopputuloksen kerta toisensa jälkeen.
Lohen kuusi tärkeintä paistamissääntöä
1. Älä nosta kalaa suoraan jääkaapista pannulle. Kalaa ei tulisi koskaan nostaa jääkaappikylmänä kuumalle pannulle, sillä kylmä kala paistuu helposti epätasaisesti. Tasainen lopputulos syntyy, kun nostat kalan huoneenlämpöön noin 15–20 minuuttia ennen valmistusta.
2. Varmista, että kalan pinta on kuiva. Ennen paistamista pyyhi fileet talouspaperilla kuiviksi. Jos kalan pinta on märkä, rapea paistopinta jää helposti pelkäksi haaveeksi.


