Kuumalla kaakaolla huikeita terveysvaikutuksia – tiesitkö näitä?

kaakao
Shutterstock

Kupillinen kuumaa kaakaota kruunaa kylmän talvipäivän. Suklaisen herkun nauttiminen tarjoilee myös aimo annoksen terveysvaikutuksia.

Kaakao sisältää runsaasti terveellisiä antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään sydän- ja verisuonisairauksilta. Kaakaon flavonoidit voivat alentaa verenpainetta ja tehostaa verisuonten toimintaa. Flavonoidipitoisten ruokien nauttiminen voi myös vähentää tulehdustiloja sekä ehkäistä tyypin 2 diabetesta.

Miten herkullisen kuuman juoman terveyshyödyt sitten voi maksimoida?

Hyvänä nyrkkisääntönä voi muistaa, että mitä vähemmän prosessoitua kaakao on, sitä enemmän ravintoaineita se sisältää.

Raa’assa muodossaan kaakao sisältää neljä kertaa enemmän antioksidantteja verrattuna prosessoituun muotoon. Eli mitä tummempaa käyttämäsi kaakao tai suklaa on, sitä enemmän antioksidantteja siinä on, ja mitä vähemmän sokeria juomassasi käytät, sitä terveellisempää kaakaosi on. Jos haluat maksimoida kaakaosi terveellisyyden, unohda sokerin lisäksi kermavaahdot ja rasvaiset maidot ja tee juoma rasvattomaan maitoon. 

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja