Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kurpitsarisotto

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 15.03.2013 06:15

Tässä vaihteeksi hyvin yksinkertaista reseptiä, joka maistuu arkena vaikka pääruokana, mutta parhaimmillaan se on alku- tai väliruokana.

Butternut squashia eli myskikurpitsaa on alkanut saada parin vuoden aikana varsin usein hyvin varustetuista ruokakaupoista. Ruoka toimii perinteisellä talvikurpitsallakin. Käytin hiukan pekonia "mausteena" kuten Italiassa sanotaan. Toimii mainiosti täysin kasvisruokanakin. Viljana käytin riisin sijaan kotimaista emmervehnää. Makuun saa hienoa lisäsyvyyttä pienellä lorauksella balsamiviinietikkaa.

VINKKI! Kurpitsan kumppaniksi sopii loistavasti salvia. Voit ripotella sitä hivenen sekaan silputtuna.

Kurpitsarisotto

Risotto al zuppa

neljälle alku- tai väliruoaksi 1 pieni myskikurpitsa (butternut squash)

2,5 dl risottoriisiä/emmeriä/ohrasuurimoita

1 salottisipuli

(50 g pekonia)

3 rkl oliiviöljyä

lasillinen kuivaa valkoviiniä

5-8 dl kanalientä

70-100 g parmesaania raastettuna

nokare voita

suolaa

Pilko kurpitsa pieniksi kuutioiksi (alle 1 cm). Kuumenna kattila keskilämmölle ja lorauta sinne öljyä. Laita mukaan pekonia (jos käytät), sipulisilppu ja kurpitsakuutiot. Kuullota muutama minuutti ja kaada mukaan riisi. Kuullota sitä muutama minuutti, älä anna ruskistua. Kaada sekaan valkoviini. Kun viini on haihtunut, lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan, koko ajan hämmentäen. Jatka, kunnes riisi on melkein kypsää eli al dente. Koostumuksen kuuluu olla valuvaa, mutta ei vetistä. Sekoita mukaan nokare voita sekä parmesaani. Anna levähtää minuutin pari ja tarjoile heti. Voit lorauttaa mukaan hiukan balsamicoa makuvivahteeksi.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuSavulohi-piparjuuri-parsarisottoFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan kera(Vähän niin kuin) StroganoffVitello Tonnato - vasikkaa tonnikalamajoneesillaPollo alla Romana - kanaa roomalaisittain
alkuruokabutternut squashemmeremmervehnäkasvisruokakurpitsamyskikurpitsareseptirisottoväliruoka

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat