Kurpitsarisotto

MTV Oy, All rights reserved

Tässä vaihteeksi hyvin yksinkertaista reseptiä, joka maistuu arkena vaikka pääruokana, mutta parhaimmillaan se on alku- tai väliruokana.

Butternut squashia eli myskikurpitsaa on alkanut saada parin vuoden aikana varsin usein hyvin varustetuista ruokakaupoista. Ruoka toimii perinteisellä talvikurpitsallakin. Käytin hiukan pekonia "mausteena" kuten Italiassa sanotaan. Toimii mainiosti täysin kasvisruokanakin. Viljana käytin riisin sijaan kotimaista emmervehnää. Makuun saa hienoa lisäsyvyyttä pienellä lorauksella balsamiviinietikkaa.

VINKKI! Kurpitsan kumppaniksi sopii loistavasti salvia. Voit ripotella sitä hivenen sekaan silputtuna.

Kurpitsarisotto

Risotto al zuppa

neljälle alku- tai väliruoaksi 1 pieni myskikurpitsa (butternut squash)

2,5 dl risottoriisiä/emmeriä/ohrasuurimoita

1 salottisipuli

(50 g pekonia)

3 rkl oliiviöljyä

lasillinen kuivaa valkoviiniä

5-8 dl kanalientä

70-100 g parmesaania raastettuna

nokare voita

suolaa

Pilko kurpitsa pieniksi kuutioiksi (alle 1 cm). Kuumenna kattila keskilämmölle ja lorauta sinne öljyä. Laita mukaan pekonia (jos käytät), sipulisilppu ja kurpitsakuutiot. Kuullota muutama minuutti ja kaada mukaan riisi. Kuullota sitä muutama minuutti, älä anna ruskistua. Kaada sekaan valkoviini. Kun viini on haihtunut, lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan, koko ajan hämmentäen. Jatka, kunnes riisi on melkein kypsää eli al dente. Koostumuksen kuuluu olla valuvaa, mutta ei vetistä. Sekoita mukaan nokare voita sekä parmesaani. Anna levähtää minuutin pari ja tarjoile heti. Voit lorauttaa mukaan hiukan balsamicoa makuvivahteeksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat