Tässä vaihteeksi hyvin yksinkertaista reseptiä, joka maistuu arkena vaikka pääruokana, mutta parhaimmillaan se on alku- tai väliruokana.
Butternut squashia eli myskikurpitsaa on alkanut saada parin vuoden aikana varsin usein hyvin varustetuista ruokakaupoista. Ruoka toimii perinteisellä talvikurpitsallakin. Käytin hiukan pekonia "mausteena" kuten Italiassa sanotaan. Toimii mainiosti täysin kasvisruokanakin. Viljana käytin riisin sijaan kotimaista emmervehnää. Makuun saa hienoa lisäsyvyyttä pienellä lorauksella balsamiviinietikkaa.
VINKKI! Kurpitsan kumppaniksi sopii loistavasti salvia. Voit ripotella sitä hivenen sekaan silputtuna.
Kurpitsarisotto
Risotto al zuppa
neljälle alku- tai väliruoaksi 1 pieni myskikurpitsa (butternut squash)
2,5 dl risottoriisiä/emmeriä/ohrasuurimoita
1 salottisipuli
(50 g pekonia)
3 rkl oliiviöljyä
lasillinen kuivaa valkoviiniä
5-8 dl kanalientä
