Kunnon retropläjäys! Muistatko vielä nämä karkit ja suklaat menneiltä vuosikymmeniltä?
Muistatko vielä nämä Hellaksen makeiset ja niiden vanhat kääreet? Kurkkaa videolta!
Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkisto ELKA jakoi taannoin Facebook-sivuillensa kuvan makeisvalmistaja Hellaksen menneiden vuosikymmenten herkuista. Hellas oli suomalainen makeisyritys, joka sulautui myöhemmin osaksi Leafia.
Kaivelimme ELKA:n arkistoja hieman lisää ja löysimme kuvia monille meistä tutuista herkuista. Jotkut näistä makeisista ovat poistuneet markkinoilta jo aikoja sitten, toiset edelleen myynnissä ja osa tehnyt paluun vuosien tauon jälkeen.
Kuinka monta sitä tunnistat näistä retromakeisista? Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti