Mainos
Mainos

Kun pakastepizza maksoi 20 markkaa: Tämä pizza sai suomalaiset hämilleen vuonna 1997

Dr. Oetkerin Ristorante-pizzat ovat tänä vuonna olleet 20 vuotta Suomen markkinoilla. Suomen suosituin pakastepizza herätti ihmetystä vuonna 1997, kun täytevaihtoehdoista löytyi muun muassa tomaatti-mozzarella.

Vuonna 1997 Suomessa oli nousukausi. Hartwall Areenaa avattiin, suomalaiset pääsivät Viroon ilman viisumia, Michael Jackson esiintyi stadionilla ja Radio Nova sekä Nelosen tv-kanava näkivät päivänvalon. Samaan aikaan kauppojen pakastealtaat järjesteltiin uusiksi. Herne-maissi-paprikan, kalapuikkojen ja peruna-sipuli -sekoituksen rinnalle ilmestyivät Dr. Oetkerin Ristorante-pizzat. 

Suomi oli ensimmäinen Pohjoismaa, jonne Dr. Oetker toi Ristorante-pizzat. Tammikuussa 1997 Ristorante-pizzoja sai aina Helsingistä Sodankylään ja Ivaloon saakka.

"Onko tästä unohtunut täytteet?"

Kaksi vuosikymmentä sitten kaupan kenttä oli eri näköinen kuin tänään. Nykyisten toimijoiden lisäksi Ristorante-pizzoja löytyi esimerkiksi Elannon operoimasta Leppävaaran Maxista ja Spar-ketjun kauppojen pakastealtaista.

– Ensimmäiseksi kokosimme suomalaisen testiryhmän, joka pääsi maistelemaan uusia ja erilaisia pakastepizzoja. Useista eri vaihtoehdoista päädyttiin muutamaan suosikkiin, joilla lähdettiin liikkeelle heti vuoden 1997 alusta. Vaikka tuolloin ei oltu vielä sähköposteista tai some-systeemeistä kuultukaan, niin palautetta ja kysymyksiä sateli. Suomalaisia esimerkiksi ihmetytti tomaatti-mozzarella pizza ja kysyttiinkin: "Onko tästä unohtunut täytteet?", Dr. Oetkerin Suomeen vuonna 1996 perustanut ja nykyäänkin toimitusjohtajana toimiva Pirkka Peltoniemi muistelee.

Suomessa elettiin vielä 90-luvun lopussa vahvasti markka-aikaa. Ensimmäinen Ristorante-pizza maksoi silloin 20 markkaa. 

Lähde: Ristorante

***

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja