Kuluttaja: Suomessa myytävät ketsupit testattiin – valtavia eroja sokerimäärissä
Kuluttaja-lehti testasi, millaisia eroja Suomessa myytävissä ketsupeissa on. Testiin valikoitui kaiken kaikkiaan seitsemän eri ketsuppituotetta, joita vertailtiin eri kategorioissa, joista yksi oli sokeripitoisuus.
Nämä ketsupit olivat testissä mukana:
Felix
Heinz
Ikea
Kania (Lidl)
Meira
Pirkka (K-ryhmä)
Rainbow (S-ryhmä)
Kuluttaja-lehden testissä selvisi, että Suomessa myytävien ketsuppien sokeripitoisuuksissa on merkittäviä eroja.
Testatuista ketsupeista Heinz sisälsi eniten sokeria
Kaikein eniten testatuista ketsupeista sokeria sisälsi Heinz, jonka sokeripitoisuus on peräti 25 prosenttia. Vähiten sokeria ketsupeista sisälsi Rainbow, jonka sisältämä sokerimäärä on 15 prosenttia.
– En näe ketsupin sokereissa suurta ongelmaa, ellei ketsuppia käytä ihan valtavasti kerralla, Kuluttajaliiton elintarvikeasiantuntija Annikka Koivu kertoo Kuluttaja-lehdelle.
Lehden testeissä selvisi, että Rainbow'n ketsupin pakkausmerkinnät eivät pidä täysin paikkaansa. Tutkimuksissa selvisi, että tuotteessa oli sokeria enemmän kuin pakkausmerkinnöissä kerrotaan. Tästä huolimatta Rainbow'n ketsuppi nimettiin testin terveellisimmäksi.
Myös Lidlin Kania-ketsupin pakkausmerkinnöissä on lehden mukaan heittoa. Tehtyjen testien mukaan 100 grammassa tuotetta on liki neljä grammaa enemmän sokeria kuin pakkausmerkinnöissä on ilmoitettu.
Lähde: Kuluttaja
Korjaus 8.9. klo 8:02 Kuluttaja-lehden artikkelissa väitettiin virheellisesti, että Rainbow'n ketsupissa suolaa on enemmän kuin pakkausmerkinnöissä on ilmoitettu. Asia korjattu artikkeliin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan