Kuluttaja: Mitä kaikkea Hesburgerin ranskalaiset oikeasti sisältävät?
Tiesitkö, kuinka Hesburgerin ranskalaiset valmistetaan? Kuluttaja-lehti on selvittänyt monen suomalaisen sydäntä lähellä olevan herkun alkuperän.
Kuluttaja-lehden mukaan Hesburgerin ranskalaiset valmistetaan Hollannissa ja niissä käytetään kymmeniä eri perunalajikkeita.
Peruna ranskalaisiin tulee Ranskasta, Englannista, Saksasta, Belgiasta tai Hollannista. Perunavalintaan vaikuttaa muiden ominaisuuksien lisäksi myös koko, sillä perunoiden on oltava riittävän pitkiä – muuten ranskalaiset jäävät liian lyhyiksi.
Perunan lisäksi ranskalaiset sisältävät kuorrutetta, joka valmistetaan muun muassa riisijauhosta, suolasta ja kurkumasta, joka antaa ranskalaisille ominaisen keltaisen värin. Perunoissa käytetty öljy on auringonkukkaöljyä ja kasviöljyä, jossa perunat paistetaan vielä uudelleen ennen tarjoilua.
Vaikka Hesburgerin ranskalaisissa ei ole sydämelle haitallisia transrasvoja, ne eivät Kuluttaja-lehden mukaan ole myöskään terveellisiä, sillä niissä on paljon energiaa, mutta vain hyvin vähän vitamiineja, kivennäisaineita ja ravintokuituja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan