Kukkakaali villitsee – nämä ovat uusimmat ruokatrendit

kukkakaalipihvi
Kukkakaalista valmistetaan niin pihvejä kuin pizzapohjiakin. Shutterstock

Näitä herkkuja trenditietoiset valitsevat lautaselleen vuonna 2015. Lue yllättävät uutuudet. 

Lehtikaali ja chia-siemenet ovat jo historiaa, sillä tänä vuonna herkutellaan kukkakaalilla ja teff-viljalla. Nämä ruoat ovat nyt muodissa. 

Kukkakaali

Viime vuonna ihmiset hurahtivat toden teolla lehtikaaliin. Lehtikaalin myynti kasvoi Englannissa 400 prosentilla, ja lähes kaikki ruoat saivat oman lehtikaaliversionsa. Nyt vastaavaan asemaan on nousemassa kukkakaali. Kukkakaali voi olla muutakin kuin juustokastikkeella kuorrutettu lisuke. Uusin trendi on korvata vilja tällä terveellisellä vihanneksella. Valmistaudu paistamaan kukkakaalipihvejä ja valmistamaan kukkakaalilasagnea. 

Lankku

Trenditietoiset valmistavat nyt ruokansa puulankun päällä intiaanien tapaan. Kypsentämällä lihaa, kanaa tai kalaa puun päällä, ruokaan saadaan imeytettyä ainutlaatuista luonnon makua. Asettele liha tai kala puulankun päälle, ja laita kokonaisuus uuniin. Puun avulla tavallisessa kotiuunissa ruoasta saadaan helposti aromikasta ja mehevää. Et tarvitse erillistä tarjoiluastiaa, sillä puulankku näyttää hyvältä myös ruokapöydässä. 

Hullut kahvit

Ensiksi tulivat kofeiinittomat soijalatet, ja hieman myöhemmin eri menetelmillä valmistetut suodatinkahvit. Mutta millä tavalla aamukahvisi valmistetaan tänä vuonna? Nyt pinnalla ovat erikoiset, villit makuyhdistelmät. Vain mielikuvitus on rajana näitä kahveja valmistettaessa. Kokeile rohkeasti ja löydä uusi suosikkisi. Miltä maistuisi esimerkiksi kivennäisvedellä jatkettu poreileva espresso. Vai maistuisiko sittenkin kahvin, öljyn ja voin silkkinen sekoitus? 

Kurkuma

Kurkumaa käytetään currysekoituksissa ja monissa etnisissä ruoissa tuomaan niihin ennen kaikkea keltaista väriä. Kurkuman käyttö on kuitenkin saanut uusia puolia, ja sitä käytetään nykyisin lähes mihin tahansa, myös juomien maustamiseen. Kurkuman suosio lähti liikkeelle englantilaisten sisarusten julkaisemasta keittokirjasta, ja on saavuttanut nyt suuren suosion ympäri maailmaa. Kurkuman suosioon ovat vaikuttaneet myös sen terveysvaikutukset. Kurkuman uskotaan taistelevan tehokkaasti tulehduksia ja infektioita vastaan, puhdistavan maksaa ja auttavan painonhallinnassa. 

Brinner

Sunnuntaisin ei enää suunnata brunsseille, vaan muodissa ovat nyt aamun ja illallisen yhdistävät brinnerit. Tai tarkemmin sanottuna koko päivän kestävät aamupalat. Idea on lähtenyt liikkeelle ihmisten rakkaudesta aamupalaa kohtaan. Trendinä on syödä munia ja pekonia lounaalla ja muroja ennen nukkumaanmenoa. Yhdysvalloista muualle maailmaan rantautumassa oleva konsepti tarjoilee aamupalaa koko päivän ajan. Valikoimissa on muun muassa sata eri murovaihtoehtoa lukuisten lisukevaihtoehtojen kera. 

Superfood cocktailit

Unohda poreilevat ja sokeriset juomasekoitukset, sillä nyt on trendikästä lisätä juomiin terveellisiä ainesosia. Tänä vuonna drinkkeihin lisätään muun muassa kvinoaa, selleriä, punajuurta ja fenkolia. Alkoholin lisäksi juomista saadaan antioksidantteja, kivennäisaineita ja vitamiineja. Kokeile esimerkiksi sekoittaa vodkaa punajuuren, porkkanan, bataatin ja laventelin kanssa. Käytettyjä makeuttajia ovat palmusokeri, maca-jauhe, raakakaakaojauhe ja acai-marja. Näillä kaikilla on myös energiaa lisääviä ominaisuuksia.

Harvinaiset viljat

Vaikka kvinoa on edelleen vahvasti muodissa, tänä vuonna kokeillaan rohkeammin myös muita harvinaisempia viljoja. Harvinaiset viljat ovat nousseet pinnalle gluteenittoman ruokavalion myötä. Monet ihmiset haluavat myös syödä terveellisempiä hiilihydraatteja, ja nyt heillä on siihen mahdollisuus. Pinnalla on muun muassa Lähi-idän vihreä vilja freekeh, jota voidaan käyttää niin salaateissa, keitoissa kuin lisukkeenakin. Toinen uusi suosikkivilja on ravintorikas etiopialainen teff, ja sisältää runsaasti kalsiumia, proteiinia, rautaa ja C-vitamiinia. 

Lähde: Dailymail

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja