Kuiva-rub ja grillattu flank steak - helppo, nopea ja hyvä

MTV Oy, All rights reserved

Nyt tuli tehtyä ohimennen niin hyvä, helppo ja nopea grillisafka, että lykkään jonossa ollutta kebabia ja naputan ohjeen ylös. On aika ytimekäs. Piti olla vain perus sutaisu, joten en ottanut kunnon kuvaakaan. 

Suomalaiset ovat innostuneet flank steakista eli naudan kuveesta parin vuoden aikana riemullisen paljon. Niinpä kotimaiset lihafirmatkin ovat tuottaneet omia flänkkejään pakkauksiin ja herkullinen ja helppo ruhonosa on päässyt laajempaan levitykseen.

Muutamia kertoja olen sitä rillannut ja aina ilahtunut lopputulemasta (reseptit). Tänään ei ollut aikaa marinoida lihaa, joten sotkin kaikenlaisia mausteita kuiva-rubiksi. Ja sehän nasahti oikein mainioksi. Kylkeen grillasin punasikuria. Tein rubin silmämutikalla ja yritin laittaa mausteiden suhteet suurin piirtein kohilleen. Ei oo niin tarkkaa. Rubi toimii tietty muillekin ruhonosille ja eläimille.

Kuiva-rub grillatulle flank steakille

500 g flank steakia

Rub:

2 tl chilirouhetta

3 tl korianterin siemeniä

1 tl kuminaa

1 tl sipulijauhetta

1 tl inkiväärijauhetta

1 tl rouhittua mustapippuria

1 rkl suolaa

Ota liha lämpiämään tunti ennen grillausta. Rouhi morttelissa chili, korianterin siemenet ja kumina hienoksi. Lisää muut rubin ainesosat. Hiero rubi lihan pintaan kauttaaltaan. Anna maustua 15 min tai pitempään. Kuumenna sillä välin grilli kuumaksi. Iske liha kuumaan grilliin. Saa olla liekin päällä. Grillaa flankia 4-5 min per puoli mehevän roseeksi. Mittarin kanssa 55 astetta on jees. Kääri liha folioon ja annan vetäytyä 15 min. Leikkaa liha siivuiksi ja tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!