Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuiva-rub ja grillattu flank steak - helppo, nopea ja hyvä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 03.07.2015 21:58

Nyt tuli tehtyä ohimennen niin hyvä, helppo ja nopea grillisafka, että lykkään jonossa ollutta kebabia ja naputan ohjeen ylös. On aika ytimekäs. Piti olla vain perus sutaisu, joten en ottanut kunnon kuvaakaan. 

Suomalaiset ovat innostuneet flank steakista eli naudan kuveesta parin vuoden aikana riemullisen paljon. Niinpä kotimaiset lihafirmatkin ovat tuottaneet omia flänkkejään pakkauksiin ja herkullinen ja helppo ruhonosa on päässyt laajempaan levitykseen.

Muutamia kertoja olen sitä rillannut ja aina ilahtunut lopputulemasta (reseptit). Tänään ei ollut aikaa marinoida lihaa, joten sotkin kaikenlaisia mausteita kuiva-rubiksi. Ja sehän nasahti oikein mainioksi. Kylkeen grillasin punasikuria. Tein rubin silmämutikalla ja yritin laittaa mausteiden suhteet suurin piirtein kohilleen. Ei oo niin tarkkaa. Rubi toimii tietty muillekin ruhonosille ja eläimille.

Kuiva-rub grillatulle flank steakille

500 g flank steakia

Rub:

2 tl chilirouhetta

3 tl korianterin siemeniä

1 tl kuminaa

1 tl sipulijauhetta

1 tl inkiväärijauhetta

1 tl rouhittua mustapippuria

1 rkl suolaa

Ota liha lämpiämään tunti ennen grillausta. Rouhi morttelissa chili, korianterin siemenet ja kumina hienoksi. Lisää muut rubin ainesosat. Hiero rubi lihan pintaan kauttaaltaan. Anna maustua 15 min tai pitempään. Kuumenna sillä välin grilli kuumaksi. Iske liha kuumaan grilliin. Saa olla liekin päällä. Grillaa flankia 4-5 min per puoli mehevän roseeksi. Mittarin kanssa 55 astetta on jees. Kääri liha folioon ja annan vetäytyä 15 min. Leikkaa liha siivuiksi ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Filet-OMG-Fish -kalaburgeriItalohodari eli Hot Dog al Ragù alla BologneseGrillattu porsaan poski ja pluma paprikapyreen ja yrttivinegretin keraSuoraan hiilien päällä grillattu entrecôte ja salsa verdeGrillauksen Suomen mestari kannustaa: Tätä suomalaisten pitäisi grillata paljon rohkeamminSausage Rolls - jenkkien tuore somehitti
dry rubflank steakgrillausgrillausreseptikuvereseptirub