Kruunaa sisäfileepihvin täydellisesti – oletko kuullut tellicherrystä?

sisäfile
Tellicherry sopii erityisen hyvin maustamaan sisäfileetä. Shutterstock

Mustapippuri kruunaa pihvin, mutta tiedätkö, millaista pippuria lihaasi rouhit? Mustapippureissakin on eroja. 

Suola ja pippuri kuuluvat jokaiseen pihviin. Mustapippureiden aatelina pidetään tellicherryä, jota huippukokki Matti Jämsen kehottaa kokeilemaan erityisesti sisäfileepihvin maustamiseen. 

– Tellicherry on hedelmäinen mustapippuri, joka sopii erityisen hyvin kevyempien raaka-aineiden kanssa, joiden makua ei haluta peittää. Sisäfilee on tästä yksi hyvä esimerkki, Jämsen vinkkaa. 

Tellicherry-pippurit kerätään käsin Intian Keralassa, jossa ne kasvavat yli 3000 metriä merenpinnan yläpuolella. Malabariksi kutsutaan saman lajikkeen pienempikokoisia pippureita.

Santa Marian asiakkuusjohtajan Jyri Ylätalon mukaan kuluttajat haluavat nykyään rouhia itse suolan ja pippurin ruokaansa. 

– Pippurin jauhamisesta suoraan myllystä alettiin puhua 20 vuotta sitten. 10 vuotta sitten puhe muuttui vakavammaksi ja viisi vuotta se on ollut täysin mahdollista. Itse rouhimisen suosio on noussut kuluttajapuolella hurjasti.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!