Kruunaa sisäfileepihvin täydellisesti – oletko kuullut tellicherrystä?
Mustapippuri kruunaa pihvin, mutta tiedätkö, millaista pippuria lihaasi rouhit? Mustapippureissakin on eroja.
Suola ja pippuri kuuluvat jokaiseen pihviin. Mustapippureiden aatelina pidetään tellicherryä, jota huippukokki Matti Jämsen kehottaa kokeilemaan erityisesti sisäfileepihvin maustamiseen.
– Tellicherry on hedelmäinen mustapippuri, joka sopii erityisen hyvin kevyempien raaka-aineiden kanssa, joiden makua ei haluta peittää. Sisäfilee on tästä yksi hyvä esimerkki, Jämsen vinkkaa.
Tellicherry-pippurit kerätään käsin Intian Keralassa, jossa ne kasvavat yli 3000 metriä merenpinnan yläpuolella. Malabariksi kutsutaan saman lajikkeen pienempikokoisia pippureita.
Santa Marian asiakkuusjohtajan Jyri Ylätalon mukaan kuluttajat haluavat nykyään rouhia itse suolan ja pippurin ruokaansa.
– Pippurin jauhamisesta suoraan myllystä alettiin puhua 20 vuotta sitten. 10 vuotta sitten puhe muuttui vakavammaksi ja viisi vuotta se on ollut täysin mahdollista. Itse rouhimisen suosio on noussut kuluttajapuolella hurjasti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa