Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kruunaa sisäfileepihvin täydellisesti – oletko kuullut tellicherrystä?

Tellicherry sopii erityisen hyvin maustamaan sisäfileetä.
Tellicherry sopii erityisen hyvin maustamaan sisäfileetä. Shutterstock
Julkaistu 02.04.2016 18:02

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Mustapippuri kruunaa pihvin, mutta tiedätkö, millaista pippuria lihaasi rouhit? Mustapippureissakin on eroja. 

Suola ja pippuri kuuluvat jokaiseen pihviin. Mustapippureiden aatelina pidetään tellicherryä, jota huippukokki Matti Jämsen kehottaa kokeilemaan erityisesti sisäfileepihvin maustamiseen. 

– Tellicherry on hedelmäinen mustapippuri, joka sopii erityisen hyvin kevyempien raaka-aineiden kanssa, joiden makua ei haluta peittää. Sisäfilee on tästä yksi hyvä esimerkki, Jämsen vinkkaa. 

Tellicherry-pippurit kerätään käsin Intian Keralassa, jossa ne kasvavat yli 3000 metriä merenpinnan yläpuolella. Malabariksi kutsutaan saman lajikkeen pienempikokoisia pippureita.

Santa Marian asiakkuusjohtajan Jyri Ylätalon mukaan kuluttajat haluavat nykyään rouhia itse suolan ja pippurin ruokaansa. 

– Pippurin jauhamisesta suoraan myllystä alettiin puhua 20 vuotta sitten. 10 vuotta sitten puhe muuttui vakavammaksi ja viisi vuotta se on ollut täysin mahdollista. Itse rouhimisen suosio on noussut kuluttajapuolella hurjasti.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Keittiömestari kertoo, mistä tunnistaa huonolaatuisen oreganonTäydellisen jauhelihapihvin salainen raaka-aine löytyy jo keittiöstäsi – ruokatoimittaja ylistää parhaaksi burgeriksiNäin valmistat ribseistä taatusti mureita – "kannattaa kerralla tehdä iso satsi"Päivitä perinteinen lihapullareseptisi – lisää erikoinen ainesosa, joka parantaa makua!Kari Aihinen ylistää: "Seksikkäämpi ruoka kuin burgeri tai pizza" – oletko maistanut?Grillatusta lihasta entistä herkullisempaa – kokeile uutta hittitekniikkaa!
MausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Mausteet
  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 27.6.07:46
    Ruoka

    Mitä on misotahna?

  • 7.6.09:43
    Ruoka

    Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa

  • 6.6.17:31
    Ruoka

    Mitä eroa on kuminalla ja juustokuminalla?

  • 22.5.07:43
    Ruoka

    Käytätkö sinäkin suola- ja pippurimyllyä väärin?