Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotitalousopettajan ele yhdeksännellä luokalla sinetöi Jouko Pirttimaan uravalinnan – nyt menestynyt leipurimestari kertoo, miten kakku kannattaa kotona koristella

10:30Kondiittorimestari Jouko Pirttimaa luo unelmakakkuja – tällaisia tilauksia hän saa
Julkaistu 06.02.2023 13:11

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pitkän linjan kondiittorimestari Jouko Pirttimaa kertoo, miten upeat kakkuluomukset oikein syntyvät, ja miten kotileipuritkin voivat saada aikaan näyttäviä lopputuloksia.

Jouko Pirttimaa tiesi jo pikkupoikana haluavansa isona leipuriksi ja kondiittoriksi.

– Uskon, että ammattivalintaani vaikutti paljon se, että halusin olla äidin apuna ja auttaa äitiä leivonnassa, Pirttimaa kertoi Huomenta Suomen haastattelussa.

"Silloin ajattelin, että tämä on kyllä mun juttu"

Jouko Pirttimaa Huomenta Suomi
Jouko Pirttimaa kertoi urastaan Huomenta Suomessa.MTV

Pikku hiljaa ammattitaitoa karttui lisää, ja jo alle 10-vuotiaana Pirttimaa leipoi ja loihti herkkuja itse. Piste i:n päälle Pirttimaan uravalinnassa oli miehen mukaan kotitalousopettajan ele yhdeksännen luokan päättyessä.

– Jo melkein eläkeiässä ollut naispuolinen kotitalousopettaja antoi minulle kotitaloudesta stipendin. Hän tuli minulle kertomaan, että "sä olet Jouko ensimmäinen poika, jolle annan stipendin". Itselle tuli siitä hyvä mieli, että antoi hänelle myös tavallaan lahjan. Silloin ajattelin, että tämä on kyllä mun juttu.

Tämäkin on ihan oikea kakku! Kotipizza-täytekakku leivottiin Jouko Pirttimaan leipomossa. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä. 

Tämän jälkeen Pirttimaa keskittyi täysillä itsensä ammatilliseen kehittämiseen ja opiskeluun

– Tein kotona sokeritöitä ja muovailuvahasta koristeita, kun ei ollut kotona sokerimassaa. Koulusta sain opettajalta pikeeriä kotiinviemisiksi, jotta voin treenata. Hän näki, että tuolle oppilaalle ei mikään riitä.

Lopulta pitkän kouluttautumisen ja ammatillisen oppimisen kautta Pirttimaan haave omasta leipomoyrityksestä toteutui. Nyt Pirttimaa pyörittää menestyksekästä Bakery Manteli -leipomoa Helsingissä. 

Miten huikeat kakut syntyvät ammattilaisen käsissä? Entä mitä vinkkejä kondiittorimestari antaisi kotileipureille kakun koristeluun liittyen? Katso videolta jutun yltä vinkit ja Jouko Pirttimaan haastattelu.

Lue myös: Janinan lapsi halusi Frozen-kakkukoristeen, ja äitihän yritti – hulvaton lopputulos: "Elsa on käynyt vähän kylillä"

Lisää aiheesta:

Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!Margitin "ripulirullat" naurattavat somessa: "Taidan ilmoittaa itseni Koko Suomi leipoo -kisaan!"Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistäHelppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvitaAnun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"
LeivontaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 14.12.17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!

  • 11.12.06:47
    Jouluruoka

    Margitin "ripulirullat" naurattavat somessa: "Taidan ilmoittaa itseni Koko Suomi leipoo -kisaan!"

  • 9.12.16:44
    Jouluruoka

    Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä

  • 1.12.17:01
    Huomenta Suomi

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • 26.11.18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"