Kotitalousopettajan ele yhdeksännellä luokalla sinetöi Jouko Pirttimaan uravalinnan – nyt menestynyt leipurimestari kertoo, miten kakku kannattaa kotona koristella

Kondiittorimestari Jouko Pirttimaa luo unelmakakkuja – tällaisia tilauksia hän saa 10:30 Kondiittorimestari Jouko Pirttimaa luo unelmakakkuja – tällaisia tilauksia hän saa

Pitkän linjan kondiittorimestari Jouko Pirttimaa kertoo, miten upeat kakkuluomukset oikein syntyvät, ja miten kotileipuritkin voivat saada aikaan näyttäviä lopputuloksia.

Jouko Pirttimaa tiesi jo pikkupoikana haluavansa isona leipuriksi ja kondiittoriksi.

– Uskon, että ammattivalintaani vaikutti paljon se, että halusin olla äidin apuna ja auttaa äitiä leivonnassa, Pirttimaa kertoi Huomenta Suomen haastattelussa.

"Silloin ajattelin, että tämä on kyllä mun juttu"

Pikku hiljaa ammattitaitoa karttui lisää, ja jo alle 10-vuotiaana Pirttimaa leipoi ja loihti herkkuja itse. Piste i:n päälle Pirttimaan uravalinnassa oli miehen mukaan kotitalousopettajan ele yhdeksännen luokan päättyessä.

– Jo melkein eläkeiässä ollut naispuolinen kotitalousopettaja antoi minulle kotitaloudesta stipendin. Hän tuli minulle kertomaan, että "sä olet Jouko ensimmäinen poika, jolle annan stipendin". Itselle tuli siitä hyvä mieli, että antoi hänelle myös tavallaan lahjan. Silloin ajattelin, että tämä on kyllä mun juttu.

Tämäkin on ihan oikea kakku! Kotipizza-täytekakku leivottiin Jouko Pirttimaan leipomossa. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Tämän jälkeen Pirttimaa keskittyi täysillä itsensä ammatilliseen kehittämiseen ja opiskeluun

– Tein kotona sokeritöitä ja muovailuvahasta koristeita, kun ei ollut kotona sokerimassaa. Koulusta sain opettajalta pikeeriä kotiinviemisiksi, jotta voin treenata. Hän näki, että tuolle oppilaalle ei mikään riitä.

Lopulta pitkän kouluttautumisen ja ammatillisen oppimisen kautta Pirttimaan haave omasta leipomoyrityksestä toteutui. Nyt Pirttimaa pyörittää menestyksekästä Bakery Manteli -leipomoa Helsingissä. 

Miten huikeat kakut syntyvät ammattilaisen käsissä? Entä mitä vinkkejä kondiittorimestari antaisi kotileipureille kakun koristeluun liittyen? Katso videolta jutun yltä vinkit ja Jouko Pirttimaan haastattelu.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!