Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kota Kapama – kanelinen kreikkalainen kanaklassikko

Sivumaku/Jani Kinnunen
Julkaistu 02.05.2019 08:00

Singahdetaan hetkeksi Kreikan lämpöön ja kanelin tuoksuun. Kota Kapama on kreikkalainen klassikko, jossa kana, kaneli ja sipuli hautuvat yhdessä mitä lämminhenkisimpään symbioosiin.

Ruoan voit valmistaa mistä tahansa broilerin osasta tai vaikka kokonaisesta linnusta pilkkoen sen annospalasiksi. Haudutettavissa ruoissa eniten makua syntyy luullisista osista. 

PS. Tsekkaa myös muut kreikkalaiset reseptit!

Seuraa uusia makumatkoja Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Kota Kapama
4-6 hlölle
broileria 4-6 syöjälle, mieluiten luullisia paloja
1 tl kanelia
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
oliiviöljyä paistamiseen
3-4 sipulia ronskisti palasteltuna
2-3 kanelitankoa koosta riippuen
12 cl kuivaa valkoviiniä
4 dl vettä (älä kaada kaikkea heti)150 g tomaattipyreetä1 dl raastettua Mizithra-juustoa (tai Ricotta Salataa tai Pecorinoa)




Kuivaa broilerin pinta. Sekoita yhteen kaneli, suola ja pippuri. Hiero seos broilerin pintaan.

Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle öljyä. Ruskista broilerin palat erissä kauttaaltaan. Nosta palat sivuun.

Lorauta pannun pohjalle öljyä, laske lämpöä ja lisää sipulisilppu. Kuullota muutama minuutti ja lisää mukaan valkosipulit ja kanlitangot. Kuullota vielä pari minuuttia. Kaada mukaan viini ja kaavi pannun pohjasta roippeet sekaan. Lisää tomaattipyree ja anna sen kypsyä minuutti pari. Kaada osa vedestä mukaan ja lisää broileripalat. Lisää vettä sen verran, että broilerit ovat yli puolillaan peitettynä. Peitä kannella ja anna porista hiljalleen tunti tai kunnes broileri on kypsää ja mureaa.

Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Ota padasta kenlitangot pois. Annostele ja ripottele broilerin päälle juustoraastetta.

Lisää aiheesta:

Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinenPikkujoulukanaItalialainen, tomaattinen kanapata valkopavuillaKana Tikka Masala - nopea versioHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeittoPollo alla Parmigiana - parmesaanikana
pateekanaruokabroilerikanareseptikreikkalainen