Singahdetaan hetkeksi Kreikan lämpöön ja kanelin tuoksuun. Kota Kapama on kreikkalainen klassikko, jossa kana, kaneli ja sipuli hautuvat yhdessä mitä lämminhenkisimpään symbioosiin.
Ruoan voit valmistaa mistä tahansa broilerin osasta tai vaikka kokonaisesta linnusta pilkkoen sen annospalasiksi. Haudutettavissa ruoissa eniten makua syntyy luullisista osista.
PS. Tsekkaa myös muut kreikkalaiset reseptit!
Seuraa uusia makumatkoja Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.
Kota Kapama
4-6 hlölle
broileria 4-6 syöjälle, mieluiten luullisia paloja
1 tl kanelia
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
oliiviöljyä paistamiseen
3-4 sipulia ronskisti palasteltuna
2-3 kanelitankoa koosta riippuen
12 cl kuivaa valkoviiniä
4 dl vettä (älä kaada kaikkea heti)150 g tomaattipyreetä1 dl raastettua Mizithra-juustoa (tai Ricotta Salataa tai Pecorinoa)
