Korvaa liha tällä raaka-aineella: ”Maistuu aina takuuvarmasti hyvältä”
Vegaaneille erityisen tuttu raaka-aine, tofu, on oiva tapa korvata liha esimerkiksi lounaalla tai illallisella.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi kertoo, että tofu sopii hyvin myös muiden kuin vegaanien ruokavalioon. Se sisältää myös paljon proteiinia – aivan kuten lihakin.
– Tofu on hyvä proteiinin lähde ja se sopii siksi hyvin korvaamaan lihaa, kalaa ja kanaa ruoanlaitossa, Hellapoliisi kertoo.
Ruokabloggaajan mukaan tofun suosio muidenkin kuin vegaanien joukossa onkin viime vuosina kasvanut.
– Tofu on vegaaneille hyvinkin tuttu ja sen on moni muukin löytänyt varsinkin Aasiassa matkaillessa. Koska terveellinen ruoka on aiheena kiinnostava, alkaa tofua kuulua jo sekaruokailijankin ruokapöytään, bloggaaja kertoo.
KATSO HELLAPOLIISIN RESEPTI: Tofu-riisipastakeitto
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti