Korvaa kahvi terveellisellä superjuomalla – tarvitset vain kaksi raaka-ainetta

inkivääri
Inkiväärijuoma on sekä terveellistä että virkistävää. Shutterstock

Valmista helppoa inkiväärijuomaa ja virkisty!

Kahvin tai teen voi korvata helposti terveellisellä inkiväärijuomalla, jonka valmistamiseen tarvitsee vain kaksi raaka-ainetta. 

Inkivääri on tunnettu sen lukuisista terveysvaikutuksista ja tästä syystä se sopiikin erityisen hyvin juomaksi, jolla päivä aloitetaan. Inkiväärin sanotaan muun muassa lievittävän tulehduksia ja helpottavan yskää.

Tuore inkiväärijuoma

n. 2,5 cm pala inkivääriä
n. 2,5 dl vettä

Keitä vesi. Siivuta inkivääri ohuiksi siivuiksi. Kaada vesi teemukiin inkiväärisiivujen päälle. Anna hautua viisi minuuttia. Nouki inkiväärisiivut juomasta esimerkiksi haarukalla. Nauti!

Jos haluat teestäsi mausteisempaa, voit antaa teen hautua kauemmin. Myös inkiväärin raastaminen pilkkomisen sijaan tekee juomasta voimakkaampaa.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja