Korjaa ruokavaliosi loman jälkeen ja laihdu – näin onnistut

Loman jälkeen moni kokee ruokaremontin tarpeelliseksi.

Tuliko lomalla herkuteltua? Turvottaako alituinen grilliherkkujen ahmiminen? Poimi vinkit arkirutiinien omaksumiseen ruokavalion saralla ja hoikistu!

Lomalla moni antaa itselleen lomaa myös terveellisistä elämäntavoista ja oikeanlaisen ruokavalion noudattamisesta, mutta kuinka arkeen palatessa omaa oloa voi kohentaa nopeasti? Poimi vinkit siihen, kuinka terveellinen ruokavalio on helppo omaksua osaksi arkirytmiä.

Tee suunnitelma ihanteellisesta arkiruokailusta

Suunnittelemalla etukäteen omaa ruokailurytmiä voi terveellisemmistä ja säännöllisemmistä ruokailutottumuksista olla helpompi saada kiinni. Hahmottelemalla paperille ruokailuaikoja ja esimerkkiannoksia arkisten valintojen tekeminen helpottuu. Kiinnitä erityishuomiota siihen, etteivät ruokailuvälit veny liian pitkiksi.

Juo riittävästi vettä

Helteinen kesä on saanut monet kiinnittämään huomiota siihen, että vettä tulee nautittua päivän aikana riittävästi. On hyvä pitää mielestä, että nauttimalla runsaasti vettä myös silloin kun helteessä ei tule vietettyä jatkuvasti aikaa, elimistö puhdistuu ja olo kevenee. Vettä kannattaa juoda säännöllisesti pitkin päivää valtavien kerta-annosten sijaan, jotta keho pystyy hyödyntämään nesteen puhdistusprosessissaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Panosta terveellisiin smoothieihin

Kun tavoitteena on kevyempi olo ja muutaman kilon karistaminen, voi arkiseen ruokailurytmiin palaamista helpottaa nauttimalla terveellisiä kotitekoisia smoothieita. Jos kesälomalla on tullut napsittua herkkuja pitkin päivää, ovat hedelmä- ja vihannesjuomat oiva tapa palata tasaisempaan ruokailurytmiin ilman totuttelua jatkuvaan näläntunteesen.

Valitse lautaselle paljon kuitua

Ruoansulatuksen palauttaminen takaisin oikeille raiteille kannattaa aloittaa kiinnittämällä huomiota siihen, että kuituja tulee nautittua riittävästi. Kuitu pienentää veren kolesterolipitoisuutta, parantaa vatsan toimintaa ja  pitää verensokerin tasapainossa. Hyviä kuidunlähteitä ovat muun muassa täysjyväleivät, täysjyväriisi, juurekset, kasvikset, leseet, siemenet sekä marjat ja hedelmät.

Älä syö yömyöhään

Lomalla harva tuijottaa ruokailujen suhteen kelloa. Arkeen palatessa kevyempää oloa tavoittelevan kannattaa kuitenkin karsia myöhään nautitut illalliset ja pyrkiä noudattamaan omaan rytmiin sopivaa säännöllisyyttä ruokailujen suhteen. Herkuttelu juuri ennen nukkumaanmenoa voi vaikuttaa negatiivisesti myös unen laatuun.

Lähteet: Mindbodygreen.com, shape.com, sydänliitto.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja