Mestarikokki Sami Garam antaa ohjeet herkulliseen vappupiknik-koriin, josta löytyy sekä lihaa, kalaa että juureksia. Jälkiruuaksi on juustoa ja itse tehtyä viinirypälehilloa.
Kokki Sami Garam sai Viiden jälkeen -ohjelmalta pyynnön tehdä simppeli ja herkullinen vappupiknik-menu, jonka kuka tahansa osaa tehdä, ja jonka ainekset saa lähimarketista. Alla näet menun ohjeineen ja yllä videolta näet, kuinka ruoka valmistetaan helposti kotona.
Garam pyörittää yhtiökumppaninsa kanssa lounasravintolayhtiö Garam & Vermiglio Cateringia. Viimeisimpänä ruoka-aluevaltauksena hän on lähtenyt mukaan hävikkiruokaravintola Ciiyou:hun, jonka keittiössä piknik syntyi – osittain kauppojen hävikkiruuasta.
Garam suosittelee, että hänen vappumenunsa tehdään porukalla.
– Eihän se ole kivaa, että yksi raataa kaikki ruuat ja väsähtää heti vappuaamuna, Garam toteaa.
Hän suosittelee vappupiknikin juomaksi kuohuviiniä.
Garamin vappumenu
Sieni-fenkoli -salaatti
Peruna-bataatti -salaatti
Marinoidut broccolinit
Sesam-lohi -pastrami
Karitsa-pastrami mintulla ja valkosipulilla
Valkosipuliruisleivät uunissa
Valikoima juustoja viinirypäle-sitruuna -hillolla
Ainekset
herkkusieniä
fenkolia
perunoita
bataattia
broccolineja
lohta
karitsan, poron tai naudan ulkofilettä
ruisleipää
valkosipulia
juustoja
viinirypäleitäsitruunoitaminttuasesamöljyäsuolaa
