Kokki Sami Garam laati ohjeet helpolle ja taatusti herkulliselle vappupiknikille – jälkiruokajuustot kruunaa itse tehty hillo

Ravintoloitsija Sami Garam esittelee helpon vapun piknik-korin 3:49 Ravintoloitsija Sami Garam esittelee helpon vapun piknik-korin
Kokki Sami Garam näyttää, miten herkullinen vappupiknik syntyy lopulta melko simppeleistä aineksista. Vinkit myös lihan paistamiseen!

Mestarikokki Sami Garam antaa ohjeet herkulliseen vappupiknik-koriin, josta löytyy sekä lihaa, kalaa että juureksia. Jälkiruuaksi on juustoa ja itse tehtyä viinirypälehilloa.

Kokki Sami Garam sai Viiden jälkeen -ohjelmalta pyynnön tehdä simppeli ja herkullinen vappupiknik-menu, jonka kuka tahansa osaa tehdä, ja jonka ainekset saa lähimarketista. Alla näet menun ohjeineen ja yllä videolta näet, kuinka ruoka valmistetaan helposti kotona.

Garam pyörittää yhtiökumppaninsa kanssa lounasravintolayhtiö Garam & Vermiglio Cateringia. Viimeisimpänä ruoka-aluevaltauksena hän on lähtenyt mukaan hävikkiruokaravintola Ciiyou:hun, jonka keittiössä piknik syntyi – osittain kauppojen hävikkiruuasta.

Garam suosittelee, että hänen vappumenunsa tehdään porukalla.

– Eihän se ole kivaa, että yksi raataa kaikki ruuat ja väsähtää heti vappuaamuna, Garam toteaa.

Hän suosittelee vappupiknikin juomaksi kuohuviiniä.

Garamin vappumenu

Sieni-fenkoli -salaatti
Peruna-bataatti -salaatti
Marinoidut broccolinit
Sesam-lohi -pastrami
Karitsa-pastrami mintulla ja valkosipulilla
Valkosipuliruisleivät uunissa
Valikoima juustoja viinirypäle-sitruuna -hillolla

Ainekset 

herkkusieniä
fenkolia
perunoita
bataattia
broccolineja
lohta
karitsan, poron tai naudan ulkofilettä
ruisleipää
valkosipulia
juustoja
viinirypäleitä
sitruunoita
minttua
sesamöljyä
suolaa

Valmistus

Sieni-fenkoli -salaatti: pilko herkkusienet ja fenkolit astiaan ja kostuta pinnat soijalla. Lisää sitruunamehua antamaan happamuutta.

Peruna-bataatti -salaatti: keitä perunat ja bataatit, ja pilko. Sekoita joukkoon pilkottu kevätsipuli ja punasipuli. Lisää suolaa. Lisää yrttejä makusi mukaan.

Marinoidut broccolinit: ryöppää eli keitä noin kymmenen sekuntia suolavedessä. Mausta sitruunalla ja suolalla.

Sesam-lohi -pastrami: laita paistinpannun pohjalle suolaa ja paista lohifile mahdollisimman kuumalla lämmöllä nopeasti joka puolelta. Marinoi kala korianterilla, soijalla ja sesamöljyllä. Purista päälle sitruunaa. Anna maustua yön yli.

Karitsa-pastrami mintulla ja valkosipulilla: paista karitsan (vaihtoehtoisesti poroa tai nautaa) file nopeasti mahdollisimman kuumalla, suolatulla pannulla joka puolelta. Tarkoituksena on vain kiinnittää lihan pinta, liha jää keskeltä raa'aksi. Älä siis paista liikaa. Marinoi valkosipulilla ja mintulla. Purista päälle sitruunaa ja anna maustua rauhassa.

Valikoima juustoja viinirypäle-sitruuna -hillolla:
Juustoja maun mukaan, esimerkiksi: valkohome, kypsytetty kova juusto ja sinihomejuusto. 
Hillo: 5 sitruunaa kuorittuna. 1 rasia viinirypäleitä (vihreä tai punainen). 3 dl sokeria. Keitä vähintään tunti, saa kiehua enemmänkin. Jäähdytä ja tarjoile juustojen kanssa.

Valkosipuliruisleivät uunissa: Leikkaa ruisleipä vaikkapa kolmioiksi. Murskaa päälle valkosipulia ja lisää öljyä. Paista 160 asteessa 15 minuuttia.

Ja sitten eikun piknikille! Iloista vappua!

Katso yllä olevalta videolta, miten Sami Garam valmistaa menunsa. Vinkit myös lihan ja lohen paistamiseen.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.