Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokki Sami Garam laati ohjeet helpolle ja taatusti herkulliselle vappupiknikille – jälkiruokajuustot kruunaa itse tehty hillo

3:49Ravintoloitsija Sami Garam esittelee helpon vapun piknik-korinKokki Sami Garam näyttää, miten herkullinen vappupiknik syntyy lopulta melko simppeleistä aineksista. Vinkit myös lihan paistamiseen!
Julkaistu 29.04.2021 19:59
Toimittajan kuva
Sanna Pietiläinen

sanna.pietilainen@mtv.fi

Mestarikokki Sami Garam antaa ohjeet herkulliseen vappupiknik-koriin, josta löytyy sekä lihaa, kalaa että juureksia. Jälkiruuaksi on juustoa ja itse tehtyä viinirypälehilloa.

Kokki Sami Garam sai Viiden jälkeen -ohjelmalta pyynnön tehdä simppeli ja herkullinen vappupiknik-menu, jonka kuka tahansa osaa tehdä, ja jonka ainekset saa lähimarketista. Alla näet menun ohjeineen ja yllä videolta näet, kuinka ruoka valmistetaan helposti kotona.

Garam pyörittää yhtiökumppaninsa kanssa lounasravintolayhtiö Garam & Vermiglio Cateringia. Viimeisimpänä ruoka-aluevaltauksena hän on lähtenyt mukaan hävikkiruokaravintola Ciiyou:hun, jonka keittiössä piknik syntyi – osittain kauppojen hävikkiruuasta.

Garam suosittelee, että hänen vappumenunsa tehdään porukalla.

– Eihän se ole kivaa, että yksi raataa kaikki ruuat ja väsähtää heti vappuaamuna, Garam toteaa.

Hän suosittelee vappupiknikin juomaksi kuohuviiniä.

Garamin vappumenu

Sieni-fenkoli -salaatti
Peruna-bataatti -salaatti
Marinoidut broccolinit
Sesam-lohi -pastrami
Karitsa-pastrami mintulla ja valkosipulilla
Valkosipuliruisleivät uunissa
Valikoima juustoja viinirypäle-sitruuna -hillolla

Ainekset 

herkkusieniä
fenkolia
perunoita
bataattia
broccolineja
lohta
karitsan, poron tai naudan ulkofilettä
ruisleipää
valkosipulia
juustoja
viinirypäleitäsitruunoitaminttuasesamöljyäsuolaa





Valmistus

Sieni-fenkoli -salaatti: pilko herkkusienet ja fenkolit astiaan ja kostuta pinnat soijalla. Lisää sitruunamehua antamaan happamuutta.

Peruna-bataatti -salaatti: keitä perunat ja bataatit, ja pilko. Sekoita joukkoon pilkottu kevätsipuli ja punasipuli. Lisää suolaa. Lisää yrttejä makusi mukaan.

Marinoidut broccolinit: ryöppää eli keitä noin kymmenen sekuntia suolavedessä. Mausta sitruunalla ja suolalla.

Sesam-lohi -pastrami: laita paistinpannun pohjalle suolaa ja paista lohifile mahdollisimman kuumalla lämmöllä nopeasti joka puolelta. Marinoi kala korianterilla, soijalla ja sesamöljyllä. Purista päälle sitruunaa. Anna maustua yön yli.

Karitsa-pastrami mintulla ja valkosipulilla: paista karitsan (vaihtoehtoisesti poroa tai nautaa) file nopeasti mahdollisimman kuumalla, suolatulla pannulla joka puolelta. Tarkoituksena on vain kiinnittää lihan pinta, liha jää keskeltä raa'aksi. Älä siis paista liikaa. Marinoi valkosipulilla ja mintulla. Purista päälle sitruunaa ja anna maustua rauhassa.

Valikoima juustoja viinirypäle-sitruuna -hillolla:
Juustoja maun mukaan, esimerkiksi: valkohome, kypsytetty kova juusto ja sinihomejuusto. 
Hillo: 5 sitruunaa kuorittuna. 1 rasia viinirypäleitä (vihreä tai punainen). 3 dl sokeria. Keitä vähintään tunti, saa kiehua enemmänkin. Jäähdytä ja tarjoile juustojen kanssa.

Valkosipuliruisleivät uunissa: Leikkaa ruisleipä vaikkapa kolmioiksi. Murskaa päälle valkosipulia ja lisää öljyä. Paista 160 asteessa 15 minuuttia.

Ja sitten eikun piknikille! Iloista vappua!

Katso yllä olevalta videolta, miten Sami Garam valmistaa menunsa. Vinkit myös lihan ja lohen paistamiseen.

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen kalakeitossa on yksi juju – älä jätä pois sopasta!Näin valmistat juhlallisen kala-aterian: "Resepti on niin helppo, että onnistuu jokaiselta"Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"Jäikö joulukinkkua yli? Tämä sinun on testattava: "Voi käyttää kaikki loput kinkut"Julian nerokas resepti varhaisperunoista kääntää nachot päälaelleen: "Tämä on superhyvää!"Saag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla
Viiden jälkeenSami GaramRuokaVappuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Viiden jälkeen
  • Eilen18:38
    Eppu Normaali

    Martti Syrjä paljastaa Eppu Normaalin pitkän uran salaisuuden: "Hullua"

  • Eilen18:36
    Sairaudet ja taudit

    Suomalaisissa tuberkuloosiparantoloissa elettiin villiä nuoruutta: "Monelle se oli elämän paras yhteisö"

  • 1.11.06:17
    Henkirikokset

    Ninan äiti myrkytti isän metanolilla – näin tapaturmaksi luultu kuolema muuttui murhatutkinnaksi

  • 31.10.14:15
    Renkaanvaihto

    Yksi päivä herätti renkaanvaihtajat: "Hyvinkin kovaa tahtia on sen jälkeen vaihdettu"

  • 30.10.19:53
    Turvallisuus

    Mitä jos sähköt katkeavat ja nettikin mykistyy? Varaudu näin