Huippukokki Harri Syrjänen paljasti ruokamuiston, joka lämmittää vieläkin hänen sydäntään.
Televisioruutuihin Saaristoruokaa-ohjelman merkeissä keväällä palaavalla Harri Syrjäsellä on lämmin ruokamuisto vuosien takaa. Huippukokki muistelee lämmöllä isän ja ystävien seurassa vietettyä herkutteluhetkeä.
"Se oli ihan superpositiivinen kokemus"
Syrjäsen isä työskenteli liha-alalla – ja tästä oli illallisten muodossa välillä hyötyä. Parhaiten Syrjäsen mieleen on kuitenkin painunut vuosien takainen ilta, jolloin isä toi mökille mukanaan hiehon fileen. Fileen seuraksi valmistettiin pippurikastike.
– Me olimme mökillä saaristossa nostamassa venettä syksyllä ja teimme siitä pihvit. Se oli ihan superpositiivinen kokemus, Syrjänen muistelee.
– Hänellä oli sellainen bravuuri-pippurikastike, jonka hän teki, hän jatkaa.
Syrjänen ei suinkaan ole ainoa, jolle tuo ilta jäi pysyvästi mieleen. Vuosien saatossa herkullisia pihvejä on muisteltu useaan otteeseen.
– Minulla oli kavereita mukana silloin auttamassa. He ovat vieläkin sitä mieltä, että se oli paras pihvi, mitä he ovat ikinä syöneet, Syrjänen kertoo.


