Kokki Harri Syrjäsen rakkain ruokamuisto: Kaikkien aikojen paras pihvi

Shutterstock

Huippukokki Harri Syrjänen paljasti ruokamuiston, joka lämmittää vieläkin hänen sydäntään.

Televisioruutuihin Saaristoruokaa-ohjelman merkeissä keväällä palaavalla Harri Syrjäsellä on lämmin ruokamuisto vuosien takaa. Huippukokki muistelee lämmöllä isän ja ystävien seurassa vietettyä herkutteluhetkeä.

"Se oli ihan superpositiivinen kokemus"

Syrjäsen isä työskenteli liha-alalla – ja tästä oli illallisten muodossa välillä hyötyä. Parhaiten Syrjäsen mieleen on kuitenkin painunut vuosien takainen ilta, jolloin isä toi mökille mukanaan hiehon fileen. Fileen seuraksi valmistettiin pippurikastike.

– Me olimme mökillä saaristossa nostamassa venettä syksyllä ja teimme siitä pihvit. Se oli ihan superpositiivinen kokemus, Syrjänen muistelee.

– Hänellä oli sellainen bravuuri-pippurikastike, jonka hän teki, hän jatkaa.

Syrjänen ei suinkaan ole ainoa, jolle tuo ilta jäi pysyvästi mieleen. Vuosien saatossa herkullisia pihvejä on muisteltu useaan otteeseen.

– Minulla oli kavereita mukana silloin auttamassa. He ovat vieläkin sitä mieltä, että se oli paras pihvi, mitä he ovat ikinä syöneet, Syrjänen kertoo.

Onko maailman parhaan pippurikastikkeen resepti siirtynyt sittemmin isältä pojalle?

– Teen sen vähän eri tavalla, Syrjänen hymyilee.

– Luulen, että siinä oli vaan se, että se raaka-aine itsessään oli jo lähtökohdiltaan niin hyvä, hän toteaa.

Harri Syrjänen haastoi fitnessvoittajan – kumpi viekään voiton? Katso video!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!