Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokki Harri Syrjäsen rakkain ruokamuisto: Kaikkien aikojen paras pihvi

Shutterstock
Julkaistu 23.03.2015 10:32
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Huippukokki Harri Syrjänen paljasti ruokamuiston, joka lämmittää vieläkin hänen sydäntään.

Televisioruutuihin Saaristoruokaa-ohjelman merkeissä keväällä palaavalla Harri Syrjäsellä on lämmin ruokamuisto vuosien takaa. Huippukokki muistelee lämmöllä isän ja ystävien seurassa vietettyä herkutteluhetkeä.

"Se oli ihan superpositiivinen kokemus"

Syrjäsen isä työskenteli liha-alalla – ja tästä oli illallisten muodossa välillä hyötyä. Parhaiten Syrjäsen mieleen on kuitenkin painunut vuosien takainen ilta, jolloin isä toi mökille mukanaan hiehon fileen. Fileen seuraksi valmistettiin pippurikastike.

– Me olimme mökillä saaristossa nostamassa venettä syksyllä ja teimme siitä pihvit. Se oli ihan superpositiivinen kokemus, Syrjänen muistelee.

– Hänellä oli sellainen bravuuri-pippurikastike, jonka hän teki, hän jatkaa.

Syrjänen ei suinkaan ole ainoa, jolle tuo ilta jäi pysyvästi mieleen. Vuosien saatossa herkullisia pihvejä on muisteltu useaan otteeseen.

– Minulla oli kavereita mukana silloin auttamassa. He ovat vieläkin sitä mieltä, että se oli paras pihvi, mitä he ovat ikinä syöneet, Syrjänen kertoo.

Onko maailman parhaan pippurikastikkeen resepti siirtynyt sittemmin isältä pojalle?

– Teen sen vähän eri tavalla, Syrjänen hymyilee.

– Luulen, että siinä oli vaan se, että se raaka-aine itsessään oli jo lähtökohdiltaan niin hyvä, hän toteaa.

Harri Syrjänen haastoi fitnessvoittajan – kumpi viekään voiton? Katso video!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Henri Alén metsästää edelleen yhtä täydellistä ateriaa – intohimo kokkaamiseen lähti kotitaloustunneilta: "Ruoassa on vapaus"Oletko maistanut? Jyrki Sukula paljastaa kaikkien aikojen suosikkiruokansa ja ohjeen siihen: "Rakastan!"Huippukokki Henri Alén muistelee kaikkien aikojen erikoisinta luomaansa annosta: "Se oli kyllä aika eksoottinen"Hans Välimäki paljastaa elämänsä parhaimman ruoan – yksinkertainen kalaruoka valmistuu helposti kotonakin: "Oikein hyvää!"Intohimo ohjaa Hans Välimäkeä: "Välillä täytyy tehdä niitä asioita, jotka tuntuvat itsestä tärkeiltä"Huippukokkien parhaimmat jouluruokamuistot: "Se käänsi jopa hieman selkääni kinkulle!"
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos