Kokeile vaikka paahtoleivän päällä: Yllättävästä halpisraaka-aineesta syntyy helposti herkullinen hillo

omenahillo
Hillot sopivat hyvin esimerkiksi leivän päälle. Shutterstock

Tiia Koskimies kertoo tuoreessa reseptikirjassaan Juuri näin! Uusi suomalainen juureskeittokirja (Minerva 2017) erikoisen hilloreseptin: tee hillo omenasta ja nauriista!

Nauris on vanhimpia suomalaisia viljelykasveja. C-vitamiinipitoinen juures sopii erinomaisesti omenan kanssa, mutta maistuu myös sellaisenaan. Parhaat nauriit ovat tuoreita ja pienikokoisia. Oikein valmistettuna nauris maistuu makealle, joten se sopii erinomaisesti myös hilloksi!

Naurishilloa voit kokeilla grillilihan lisäkkeenä tai vaikka paahtoleivän päällä. Hillo sopii hyvin myös juustopöytään pitkään kypsytettyjen ja vahvojen juustojen kanssa.

Naurishillo

1–3 naurista
4–5 omenaa
1 rkl inkivääriä
2 tl kanelia
1 sitruunan mehu
1 dl vettä
½ kg hillosokeria (1 kilolle nauris-omenakuutioita)

VINKKI! Nauriit ja omenat voi myös paahtaa kypsäksi ensin uunissa ja jatkaa sitten hilloksi keittämistä. Näin niihin syntyy paahteista makua ja lisää makeutta.

Kuori ja kuutioi nauriit ja omenat, yhteensä noin 1 kg.

Pane kuutiot paksupohjaiseen kattilaan ja kaada vesi päälle, Anna seoksen höyrystyä ja lisää sokeri. Mausta inkiväärillä ja sitruunalla.

Keitä seosta, kunnes nauriit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Maista ja lisää joukkoon tarvittaessa inkivääriä ja sitruunaa.

Tarjoa aamiaispöydässä paahtoleivän kanssa ja muiden hillojen tapaan.

Lähde: Tiia Koskimies: Juuri näin! Uusi suomalainen juureskeittokirja (Minerva 2017)

***

Supersmoothieen tulee omenaa, inkivääriä ja porkkanaa:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat