Kokeile lottien ikivanhaa reseptiä: "Virkistävä voimajuoma"
Vanha ja suosittu tapa säilyttää raparperit ja sen sisältämät vitamiinit talvella nautittavaksi, oli valmistaa raakaa raparperimehua. Katso resepti!
Lottien ohjeella valmistettua yksinkertaista ja maukasta raparperi- ja porkkanasosetta käytettiin aikoinaan monessa suomalaiskodissa pitkin talvea ruuan lisäkkeenä.
– Tämä herkullisen virkistävä voimajuoma valmistuu helposti, Lottamuseosta kerrotaan.
Raaka raparperimehu
raparperia
vettä
sokeria
kardemummaa
Raparperit raastetaan, ja sen joukkoon sekoitetaan vettä. Seos laitetaan siivilään sekoittamatta valumaan. Mehu maustetaan mieleiseksi esim. sokerilla ja kardemummalla. Kun sokeri on sulanut mehun joukkoon, mehu pullotetaan.
Lähde: Lottamuseo
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti