Koiranruokaa ihmisille? Ravitsemusterapeutti nauraa kohudieetille: Tarjoile kasvisten kanssa

koiranruoka
Shutterstock

Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen suhtautuu huumorilla amerikkalaisnaisen testaamaan koiranruokadieettiin.

Amerikkalainen OZY-lehden kolumnisti Anne Kadet halusi vaihtelua ruokavalioonsa ja päätti syödä pelkkää koiranruokaa viikon ajan. Kokeilulla oli lyhyellä tähtäimellä yllättäen verensokeriarvoja parantava vaikutus, ja Kadet laihtui dieetin myötä kilon.

Makuja.fi haastatteli ravitsemusterapeutti Hanna Partasta, joka suhtautui dieettikokeiluun huumorilla. Koiranruokaa ei voi suositella ihmisravinnoksi, mutta koirille tarkoitetut tuotteet ovat tavallisesti ihmiselle vaarattomia.

Saisiko olla koiranruokaa vihannespedillä?

Partanen muisteli koiranruoan ravintoarvojen puhuttaneen jo vuosia sitten, eikä hän suinkaan tyrmännyt amerikkalaiskolumnistin huvittavaa kokeilua sellaisenaan.

– Senkun annat mennä vaan koiranruokaa! Ei ne yleensä myrkyllisiä ihmisille ole, että antaa mennä vaan, Partanen toteaa hymyissä suin.

Koska koiranruokaa ei ole tehty ihmisten tarpeisiin, ei siihen lisätä esimerkiksi tiettyjä vitamiineja nimenomaan ihmisille otollisissa määrin. Jos Partanen itse söisi koiranruokaa, yhdistäisi hän ateriaansa erikseen myös tuoreita kasviksia.

– Ehkä mieluummin yhdistäisin kasvikset ja koiranruoan, Partanen vinkkaa pilke silmäkulmassa.

Ravitsemusterapeutti ei ihmettele sitä, että koiranruokadieetin noudattaminen sai amerikkalaiskolumnistin painon laskemaan. Syynä tähän hän uskoo koiranruoan laihduttavan vaikutuksen sijaan olevan koiranruoan paha maku.

– Koiranruoat eivät ole maultaan niin hyviä, eli annoskoko pysyy varmasti kohtuudessa, kun ihminen syö juuri niin paljon, että pärjää, Partanen toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja