Kohupussit aiheuttivat ryntäyksen Lidliin – Jenni hamstrasi koko takakontin täyteen: "Miten kukaan voi seota jostain sipseistä niin pahasti?"

Nallesipsit Jenni Paljakka
Jenni hamstrasi takakontin täyteen nallesipsejä. Lukijan kuva. MTV

Torstaina Lidliin myyntiin tullut erikoiserä sai suomalaiset sipsifanit aivan sekaisin ja hamstraamaan tuotetta pahan päivän varalle. 

Lidlin "nallesipsit" nousivat uutisotsikoihin Suomessa ensimmäisen kerran viime keväänä. Silloin muun muassa Iltalehti kertoi Kymenlaakson keskussairaalassa vuoteen omana olleesta Ellusta. Ellu oli sairaalassa törmännyt uutiseen siitä, että Lidl oli palauttanut valikoimiin hänen lapsuutensa suosikki-nallesipsit. Koska naisen oli niitä saatava siltä istumalta, eikä hänen miehensä onnistunut niitä löytämään lähiseudun Lidl-myymälöistä, hän pyysi apua Facebookin suositusta Naistenhuone -ryhmästä.

Tilanne johti lopulta siihen, että Ellulle lähetettiin sipsejä Vaasasta asti. Sipsit kasvoivat samalla melkoiseksi ilmiöksi ja ihmiset ostivat niitä hurmion vallassa, julkaisten samalla kuvia omista sipsisaalistaan sosiaalisessa mediassa. 

Jenni hamstrasi takakontillisen Kouvolan Lidlistä

Torstaina nallesipsivillitys sai uutta tulta purjeisiin, kun Lidl palautti hittituotteen myyntiin erikoiserän muodossa. Facebookin eri ryhmät täyttyivät jälleen sipsisaaliskuvista. Naistenhuoneella oman kuvansa julkaisi muun muassa Jenni Paljakka, joka oli ostanut sipsejä kokonaisen takakontillisen Kouvolan Lidlistä. Jenni kertoo MTV:lle, ettei oikein itsekään ymmärrä sipsien suosiota.

– En osaa sanoa mikä sipseistä tekee erityisen. Maku on suolainen ja hieman rasvainen. Erityiseksi tekee ehkä se, että ovat myynnissä pieninä erinä harvakseltaan. Tätä makua ei tapaa missään muussa merkissä, ei edes lähelläkään mitään muuta sipsiä. Maku on yksinkertainen ja hyvä, Jenni kuvailee.

Jenni aikoo syödä sipsejä sitä mukaa kuin maistuu ja jakaa osan pusseista ystävilleen sekä äidilleen. Päiväystä pusseissa riittää helmikuulle saakka. 

Naistenhuone-ryhmän kommenttien perusteella osa on jonottanut sipsien takia Lidl-myymälöiden ovien takana jo ennen kaupan aukeamista. Eräs ryhmäläinen raportoi nähneensä, kuinka ostoksille heti aamusta rynnännyt nainen osti sipsejä kahden ostoskärryllisen verran niin, että hyllyyn jäi vain pari pussillista.

Kaikki eivät erikoista sipsivillitystä ymmärrä, vaan kyseenalaistavat hamstraamisen. 

– Miten kukaan voi seota jostain sipseistä niin pahasti, että ostaa niitä kymmeniä pusseja kaappeihin? Siinähän on monen vuoden sipsit viemässä hittona kaappitilaa, eräs ryhmäläinen kommentoi.

Lidl: Ei vielä yhtä iso ilmiö kuin töhnämunat

Lidlillä ollaan hyvinkin tietoisia nallesipsien aiheuttamasta pöhinästä. Lidlin kampanjointiosaston päällikkö Meri Aalto kertoo, että nallesipsejä on toivottu kaupalta erittäin paljon

– Ne ovat nyt myynnissä juuri siksi, että asiakkaat ovat niitä toivoneet. Tällä hetkellä myynnissä olevan erän lisäksi nallesipsejä ei näillä näkymin ole tulossa myyntiin enää tänä vuonna, mutta ensi vuoden puolella kyllä.

Vielä ei kuitenkaan olla hamstrauksessa samalla tasolla kuin muutama vuosi sitten oltiin kuuluisien töhnämunien kohdalla. 

– Töhnämunainnostukseen verrattuna nallesipsit ovat vielä takamatkalla, mutta kuka tietää, kuinka kauan? Aalto pohtii.

On kuitenkin selvää, että Lidlin erikoiserä-taktiikka toimii. Mahtaisiko sipseillä olla näin isoa suosiota, jos niitä olisi jatkuvasti saatavilla? 

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat