Klassikkoyhdistelmä taipuu myös herkulliseksi drinkiksi – voiko tämän kesäisempää juomaa olla?

rossini drinkki juoma
Shutterstock

Rossini-drinkissä kiteytyy tuoreiden mansikoiden ja suussa kuplivan kuohuviinin täydellinen liitto.

Mansikoista syntyy helposti myös alkoholiton smoothie. Katso resepti videolta. 

Aikoinaan taidemaalari Giovanni Bellinin kunniaksi luotu Bellini-drinkki on monelle tuttu, mutta oletko koskaan kuullut saman henkisestä juomasta, Rossinista? Tähän juomaan kannattaa tutustua viimeistään nyt mansikkakauden ollessa parhaimmillaan.

Mansikka on yksi kesän ehdottomista ykkösherkuista, ja usein mansikoita on totuttu tarjoilemaan samppanjan tai kuohuviinin kumppanina. Vaikka näitä herkkuja on totuttu syömään erillään, ne voi myös mainiosti yhdistää kesäiseksi drinkiksi, joka hurmaa niin maullaan kuin värillään.

Eikä kannata unohtaa, että mansikoiden ansiosta tämä juoma on pullollaan C-vitamiineja!

Rossini kahdelle

8 kokonaista mansikkaa
kuohuviinia, esimerkiksi Proseccoa
0,5 tl sokeria
sitruunamehua

Soseuta kuusi mansikkaa, sokeri ja haluamasi määrä sitruunamehua tasaiseksi soseeksi. Jaa mansikkasose kahteen lasiin ja kaada päälle kylmä kuohuviini. Sekoita ja koristele lasit jäljelle jääneillä mansikkaviipaleila.

Punainen Rossini sopii erinomaisesti niin brunssille kuin näyttäväksi alkujuomaksi.

Lähde: Expressen


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.