Vaikka marjasato on tänä vuonna jäänyt monin paikoin pieneksi, herkullisen drinkin ainekset löytyvät lähimetsästä taatusti. Suomalaisista marjoista syntyy hetkessä herkullinen juomasekoitus, jota kehtaa tarjota paremmissakin kekkereissä.
VIDEO: Miten drinkit ovat muuttuneet vuosikymmenten saatossa? Katso vastaus videolta.
Terveellisiä ja herkullisia metsien marjoja kannattaa hyödyntää myös drinkkien valmistuksessa, vinkkaa huippubaarimestari ja Altia Akatemian valmentaja Mikael Karttunen.
Jos metsäretkeltä on tarttunut mukaan kourallinen mustikoita, puolukoita tai vadelmia, tai miksi ei näitä kaikkia, tällä pääsee jo pitkälle.
Marjojen kanssa käy yllättävän moni juoma
Hyvässä drinkissä on sekä happoa että makeutta. Tässä juomassa happo tulee luonnollista kautta marjoista.
– Tuoreita marjoja käytettäessä marjat toimivat juomassa happona, jolloin sitruksia ei tarvita, Karttunen kertoo.

