Klassikkoruoka, joka syntyy puolessa tunnissa – koska olet viimeksi syönyt?

stroganoff
Lihasuikaleista valmistettu stroganoff on unohduksiin jäänyt klassikko. Shutterstock

Kun stroganoffin tekee valmiista naudanlihasuikaleista, perinteikäs ruokalaji muuntuu helposti myös nopeaksi arkiruoaksi. 

Koska olet viimeksi syönyt venäläistä klassikkoruokaa, stroganoffia? Tämä ruoka lämmittää hyvin kylminä talvipäivinä, ja toisin kuin moni luulee, se syntyy yllättävän nopeasti. Jo puolessa tunnissa edessäsi on maistuva herkku, joka lämmittää niin kehoa kuin mieltä.

Ruoka on saanut nimen venäläiseltä kreiviltä

Klassikkoherkku stroganoff on tarinoiden mukaan saanut nimensä venäläiskreivi Aleksandrovich Stroganoffin mukaan. Legendan mukaan köyhällä kreivillä ei ollut hampaita, joten hänen kokkinsa loi aterian, jota hänen isäntänsä pystyisi helposti nauttimaan. Alkuperäinen resepti sisälsi naudanlihaa, sieniä ja smetanaa, aivan kuten tänäkin päivänä.

Olipa tarina ruoan alkuperästä totta tai ei, varmaa on ainakin se, että tämä ruoka maistuu koko perheelle. 

Stroganoff (4 annosta)

400 g naudanlihasuikaleita
1–2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä
100 herkkusieniä
2–3 rkl tomaattipyreetä
2 tl Dijon-sinappia
1 dl valkoviiniä
3 dl laimennettua vasikanfondia
3 dl crème fraichea
1 puntti persiljaa

Ruskista lihasuikaleet öljyssä muutamassa erässä. Kun lihat ovat saaneet hieman väriä, laita kaikki lihat pannulle ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää pannulle viipaloidut herkkusienet.

Lisää fondi, sinappi, tomaattipyree ja kiehuvaksi kuumennettu viini. Anna kiehua noin kymmenisen minuuttia, Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele crème fraichella ja hienoksi hakatulla persiljalla. Tarjoile keitetyn riisin ja suolakurkkujen kera.

Lähteet: Expressen, Brieffood

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat