Klassikkoruoka, joka syntyy puolessa tunnissa – koska olet viimeksi syönyt?
Kun stroganoffin tekee valmiista naudanlihasuikaleista, perinteikäs ruokalaji muuntuu helposti myös nopeaksi arkiruoaksi.
Koska olet viimeksi syönyt venäläistä klassikkoruokaa, stroganoffia? Tämä ruoka lämmittää hyvin kylminä talvipäivinä, ja toisin kuin moni luulee, se syntyy yllättävän nopeasti. Jo puolessa tunnissa edessäsi on maistuva herkku, joka lämmittää niin kehoa kuin mieltä.
Ruoka on saanut nimen venäläiseltä kreiviltä
Klassikkoherkku stroganoff on tarinoiden mukaan saanut nimensä venäläiskreivi Aleksandrovich Stroganoffin mukaan. Legendan mukaan köyhällä kreivillä ei ollut hampaita, joten hänen kokkinsa loi aterian, jota hänen isäntänsä pystyisi helposti nauttimaan. Alkuperäinen resepti sisälsi naudanlihaa, sieniä ja smetanaa, aivan kuten tänäkin päivänä.
Olipa tarina ruoan alkuperästä totta tai ei, varmaa on ainakin se, että tämä ruoka maistuu koko perheelle.
Stroganoff (4 annosta)
400 g naudanlihasuikaleita
1–2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä
100 herkkusieniä
2–3 rkl tomaattipyreetä
2 tl Dijon-sinappia
1 dl valkoviiniä
3 dl laimennettua vasikanfondia
3 dl crème fraichea
1 puntti persiljaa
Ruskista lihasuikaleet öljyssä muutamassa erässä. Kun lihat ovat saaneet hieman väriä, laita kaikki lihat pannulle ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää pannulle viipaloidut herkkusienet.
Lisää fondi, sinappi, tomaattipyree ja kiehuvaksi kuumennettu viini. Anna kiehua noin kymmenisen minuuttia, Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele crème fraichella ja hienoksi hakatulla persiljalla. Tarjoile keitetyn riisin ja suolakurkkujen kera.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti