Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassikkoruoka, joka syntyy puolessa tunnissa – koska olet viimeksi syönyt?

Lihasuikaleista valmistettu stroganoff on unohduksiin jäänyt klassikko.
Lihasuikaleista valmistettu stroganoff on unohduksiin jäänyt klassikko. Shutterstock
Julkaistu 26.02.2018 17:29

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kun stroganoffin tekee valmiista naudanlihasuikaleista, perinteikäs ruokalaji muuntuu helposti myös nopeaksi arkiruoaksi. 

Koska olet viimeksi syönyt venäläistä klassikkoruokaa, stroganoffia? Tämä ruoka lämmittää hyvin kylminä talvipäivinä, ja toisin kuin moni luulee, se syntyy yllättävän nopeasti. Jo puolessa tunnissa edessäsi on maistuva herkku, joka lämmittää niin kehoa kuin mieltä.

Ruoka on saanut nimen venäläiseltä kreiviltä

Klassikkoherkku stroganoff on tarinoiden mukaan saanut nimensä venäläiskreivi Aleksandrovich Stroganoffin mukaan. Legendan mukaan köyhällä kreivillä ei ollut hampaita, joten hänen kokkinsa loi aterian, jota hänen isäntänsä pystyisi helposti nauttimaan. Alkuperäinen resepti sisälsi naudanlihaa, sieniä ja smetanaa, aivan kuten tänäkin päivänä.

Olipa tarina ruoan alkuperästä totta tai ei, varmaa on ainakin se, että tämä ruoka maistuu koko perheelle. 

Stroganoff (4 annosta)

400 g naudanlihasuikaleita
1–2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä
100 herkkusieniä
2–3 rkl tomaattipyreetä
2 tl Dijon-sinappia
1 dl valkoviiniä
3 dl laimennettua vasikanfondia
3 dl crème fraichea
1 puntti persiljaa

Ruskista lihasuikaleet öljyssä muutamassa erässä. Kun lihat ovat saaneet hieman väriä, laita kaikki lihat pannulle ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää pannulle viipaloidut herkkusienet.

Lisää fondi, sinappi, tomaattipyree ja kiehuvaksi kuumennettu viini. Anna kiehua noin kymmenisen minuuttia, Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele crème fraichella ja hienoksi hakatulla persiljalla. Tarjoile keitetyn riisin ja suolakurkkujen kera.

Lähteet: Expressen, Brieffood

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tämä helppo liharuoka on "kaikkien aikojen suosituin" – jopa nirsot ruokailijat rakastavatHelppo liharesepti, joka on kaikkien aikojen suosituin: "Aivan täydellistä, jopa nirsot ruokailijat rakastavat!"Huippukokki paljastaa herkullisen arkiruoan salaisuuden: Näin teet jauhelihakastikkeesta entistäkin maistuvampaaRavintola paljasti suosikkireseptinsä: Klassinen kasvisruoka valmistuu jopa vartissa – myös kotikeittiössä Lihapata 20 minuutissa? Tällä supernopealla reseptillä onnistut!(Vähän niin kuin) Stroganoff
RuoanlaittoLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?