KL: Michelin-kokki tekee paluun – avaa uuden ravintolan Helsinkiin
Michelin-tähtikokki Markus Aremo avaa uuden ravintolan Helsinkiin muutaman vuoden sapattijakson jälkeen, uutisoi Kauppalehti.
Keittiömestari ja ravintoloitsija Markus Aremo avaa syyskuun puolivälissä uuden ravintolan Helsingin Ullanlinnaan. Uuden, 25-paikkaisen ravintolan nimeksi tulee Regina ja luvassa on Kauppalehden mukaan sesonkeja noudattava, mutta ei liian tarkkaan pohjoismaiseen keittiöön rajattu konsepti.
Aremo muistetaan vuonna 2008 ensimmäisen Michelin-tähtensä saaneesta, Helsingin Ludviginkadulla sijainneesta ravintola Carmasta. Carma sulki ovensa vuonna 2010 taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Ravintolan työntekijät sortuivat tuolloin nigerialaishuijaukseen, joka vei ravintolan taustayhtiön 60 000 euron voitosta 40 000 euroa.
Carman jälkeen Aremo avasi hetkeksi La Table -nimisen bistroravintolan. La Table sulki ovensa vuonna 2012.
Kahden kokkisukupolven ravintola
Uudessa Regina-ravintolassa Aremo saa aisaparikseen 28-vuotiaan Markus Fogelholmin. Aremo kertoo Kauppalehdelle, että ravintolassa kaksi kokkisukupolvea kohtaavat mestarin ja kisällin lailla.
– Haluan siirtää vuosien varrelta tarttunutta kokemusta ja tietoa eteenpäin, mutta toimii se toisinkin päin. Oppipoikien kädenjälki näkyy myös, Aremo kommentoi Kauppalehdelle.
Ravintola Regina avautuu Helsingin Ullanlinnaan osoitteeseen Neitsytpolku 10. Lounaan hinta tulee olemaan noin 30 euron paikkeilla, illallismenusta saa pulittaa 42-55 euroa.
Lähde: Kauppalehti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan