Kilohinta yli 14 000 euroa – löytyykö keittiöstäsi tätä maailman kalleinta maustetta?
Sahramia, yhtä maailman kalleimmista ruoista kerätään kerran vuodessa vain yhden viikon ajan.
Maailman kallein mauste sahrami kerätään käsin. Grammaan valmista maustetta tarvitaan noin 150 kukkaa, joten ei olekaan ihme, että mausteen kilohinta voi nousta 2000 eurosta yli 14 000 euroon.
TIESITKÖ? Iran on sahramin suurin tuottajamaa. 95 prosenttia markkinoilla olevasta sahramista tulee Iranista.
Violetin kukan sisällä kasvaa punaisia luotteja, jotka kerätään talteen ja kuivataan. Näin syntyy sahramia. Kiloon sahramia voi kulua yli 150 000 kukkaa, joten keräämiseen vaaditaan rutkasti työtä.
Sahrami on arvostettu mauste, jota käytetään varsinkin persialaisessa ja intialaisessa keittiössä, sekä esimerkiksi espanjalaisen paellan valmistuksessa.
Lähde: Foodbeast.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti