Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kiireisen viikon linssikeitto: Tv-kokkien vinkeillä saat ruoan riittämään monta päivää

Linssikeiton saa riittämään monta päivää, kun siihen lisää vihanneksia ja papuja seuraavina päivinä.
Linssikeiton saa riittämään monta päivää, kun siihen lisää vihanneksia ja papuja seuraavina päivinä.Shutterstock
Julkaistu 12.02.2018 10:49
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi kertovat tuoreessa Pipsa & Meri-Tuuli Samassa liemessä -kirjassaan herkullisen linssikeiton reseptin ja paljastavat, miten sen saa riittämään monta päivää.

Televisiosta tutut kokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi ovat koonneet uuteen Pipsa & Meri-Tuuli Samassa liemessä -kirjaansa suosikkireseptejä ja vinkkejä ruoanlaittoon. Kirja sisältää monipuolisen kattauksen erilaisia reseptejä arkeen ja juhlaan.

Kirjasta löytyy muuan muassa linssikeiton resepti kiireiselle viikolle. Kun teet kerralla suuremman satsin, voit jatkaa ruokaa viikon mittaan.

Kiireisen viikon linssikeitto (ja miten sitä jatketaan viikon mittaan)

Ainekset (neljälle):

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
4 cm:n pala tuoretta inkivääriä
4 cm:n pala tuoretta kurkumaa
1 tl chilirouhetta tai 1 tuore chili
2 rkl neitsytkookosöljyä tai rypsiöljyä
1 tl juustokuminaa
800 g punaisia linssejä
2
–3 tl kasvislientä

Valmistusohje:

Silppua sipulit, valkosipuli, inkivääri, kurkuma ja chili hienoksi silpuksi.

Tiesitkö?

Kari Aihinen ja Pipsa Hurmerinta nimeävät ruoan, johon me kaikki sorrumme: ”Se on ihan suomalaisten perisynti”

Ota isoin kattilasi ja lämmitä kookos- tai rypsiöljy siinä kuumaksi. Lisää silppuamasi aineet ja paista, kunnes ne alkavat ruskistua. Lisää juustokumina ja sekoita.

Anna paistua vielä minuutin verran. Huuhtele linssit ja kaada ne kattilaan ja sekoita. Kaada sekaan kasvisliemi ja anna porista puolisen tuntia. Lisää vettä, jos kattilassa alkaa näyttää kuivalta.

Näin jatkat ruokaa seuraavina päivinä:

Maanantaina keitto syödään sellaisenaan.

Tiistaina siihen lisätään kourallinen silputtua lehtikaalia tai pinaattia.

Keskiviikkona kattilan pohja jo häämöttää, joten heitä sekaan purkki mitä tahansa papuja kaapistasi löytyy.

Torstaina lisätään purkillinen tomaattimurskaa ja ruukku tuoretta basilikaa ja seuraksi keitetään pastaa.

Perjantaina voitkin sitten taputtaa itseäsi selkään ja ostaa säästyneillä rahoilla itsellesi pihvin.

Lähde: Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi, "Pipsa & Meri-Tuuli Samassa liemessä" WSOY 2018

* * *

Tiesitkö, että pavusta on moneksi?

1:22Pavut: Monikäyttöinen raaka-aine

Lisää aiheesta:

Riston ja Mikan soppa yllättää – haastaa pinaattikeiton: "Olin todella hämilläni" Helppo pasta nousi hitiksi – Mari vinkkaa ohjeen: "Täydellistä tölkkiruokaa!"Superhelppo kananmunaruoka! Pipsa Hurmerinta suosittelee: "Teen sitä monta kertaa viikossa"Pääsiäisruoka vielä hakusessa? Testaa Harri Syrjäsen sitruunainen karitsaresepti: "Ihan pakko tehdä"MTV Viiden jälkeen: Valmista kattilallinen samettista fenkolikeittoa Hanna Gullichsenin reseptillä”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaa
LinssikeittoRuoanlaittoMakuja