Kiihdytä aineenvaihduntaasi: Lisää tuttua maustetta juomaveteen

shutterstock_168412748
Omenalla, kanelilla ja sitruunalla on monia terveydelle hyviä ominaisuuksia. Shutterstock

Riittävä veden juominen on tärkeää terveydelle. Lisäämällä veteen kanelia sekä omenaa ja sitruunaa saat aikaan todellisen terveyspommin, joka voi auttaa painonpudotuksessa.

Haluatko saada tehostusta painonpudotukseen sekä voida hyvin? Juomalla joka päivä kanelivettä omenalla ja sitruunalla, voit saavuttaa Steg för Hälsä -sivuston mukaan monia eri terveyshyötyjä. Kun tämän juoman nauttimisen yhdistää vielä muuten terveellisiin elämäntapoihin, voi saada apua laihtumiseen.

Laihduttamisessa on tärkeää muistaa, että kaikilla on erilainen aineenvaihdunta. Tämän vuoksi toiset laihtuvat nopeammin kuin toiset. Laihtuminen ei tapahdu hetkessä, mutta voit avittaa sitä juomalla joka päivä tätä herkullista juomaa.

Tee juoma näin

1 l vettä

1–2 kanelitankoa

2 vihreää omenaa

1 sitruunan mehut

Pese ja leikkaa omenat kuorineen viipaleiksi.

Purista sitruunan mehu ja lisää se litraan vettä.

Lisää juoman joukkoon omenalohkot ja kanelitangot.

Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Nauti vettä lasillinen ennen jokaista ateriaa!

Tehostaa aineenvaihduntaa

Juoma tehostaa aineenvaihduntaa ja auttaa polttamaan rasvaa tehokkaammin. Kaneli on diureetti, joka auttaa ruoansulatuksessa ja puhdistaa kehoa. Myös vihreiden omenoiden entsyymit voivat auttaa kehoa polttamaan rasvaa.

Hyväksi sydämelle ja maksalle

Kanelivesi on täynnä polyfeloneja, jotka tekevät hyvää sydämen terveydelle. Tämän lisäksi se sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka ovat hyväksi maksan ja solujen terveydelle. Maksa on tärkeä elin painonpudotuksessa. Juomassa ei myöskään ole paljoa kaloreita, koska runsaasti antioksidantteja sisältävät ruoka-aineet ovat vähäkalorisia.

Ehkäisee tulehduksia

Sekä kanelilla että sitruunalla on paljon antibakteerisia ominaisuuksia ja näin ollen ne suojaavat kehoa tulehduksilta sekä monilta sairauksilta. Juomassa on myös paljon vitamiineja ja mineraaleja, jotka ovat tärkeitä terveyden ylläpitämiseksi.

Auttaa säätelemään verensokeria

Tämä juoma säätelee tehokkaasti sokerin määrää veressä. Kanelilla on hyviä vaikutuksia, jotka voivat ehkäistä diabetesta sekä aineenvaihdunnan ongelmia. Omena ja kaneli yhdistettynä hidastavat glukoosin hajoamista ja voivat näin vaikuttaa positiivisesti terveyteen.

Juomaa ei kannata nauttia pitkiä aikoja päivittäin, sillä kanelin säännöllinen käyttö ei ole Eviran mukaan suositeltavaa sen sisältämän kumariinin vuoksi. Eviran mukaan turvallisuuden kannalta ei ole huolestuttavaa, jos kumariinin saanti ylittyy tilapäisesti, esimerkiksi viikon tai parin ajan.

Päivitys 27.9. klo 13:29: Artikkeliin lisätty tieto Eviran kumariinia koskevasta suosituksesta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!