Kiihdytä aineenvaihduntaasi: 13 ruokaa, jotka nopeuttavat elimistön luontaisia toimintoja

mustikka,-krapula
Shutterstock

Amerikkalainen aineenvaihduntaguru listasi Prevention-sivustolle ruoka-aineita, joita kannattaa suosia, jos toivoo aineenvaihduntansa toiminnan tehostuvan.

Useiden maailmantähtien kanssa treenaava, aineenvaihduntaguruksi kutsuttu amerikkalainen Michelle Lovitt uskoo aineenvaihduntaa kiihdyttävien ja muita kehon luontaisia toimintoja tukevien ruoka-aineiden syömisen olevan oikeanlaisen ruokavalion avain. Hän ei itse laske kaloreita lainkaan, vaan suosii ruokia, jotka tekevät hyvää ruoansulatukselle ja nopeuttavat elimistön luontaisia toimintoja. Lue, millaisia ruokia Lovitt suosii sekä itse että suosittelee asiakkailleen!

Kreikkalainen jogurtti

Proteiinipitoinen kreikkalainen jogurtti sisältää paljon probiootteja, jotka vähentävät turvotusta. Lovitt syö itse kreikkalaista jogurttia liki joka päivä ja suosittelee sitä erityisesti juuri ennen urheilusuoritusta tai heti sen jälkeen nautittavaksi.

Vihreä tee

Sen lisäksi että vihreä tee sisältää paljon terveyttä edistäviä antioksidantteja, tekee se hyvää myös aineenvaihdunnalle. Vihreän teen on todettu useissa tutkimuksessa tukevan laihduttamista.

Mustikat

Mustikat ovat oikeaa metsien kultaa sisältämiensä antioksidanttien vuoksi, ja tämän lisäksi ne edesauttavat elimistön rasvanpolttoa. Kannattaa pitää mielessä, että mustikoita voi lisätä myös suolaisiin ruokiin, kuten salaatteihin.

Sienet

Vitamiinipitoisia sieniä Lovitt suosittelee etenkin naisille, joiden vaihdevuodet ovat jo käynnistyneet, sillä niiden uskotaan auttavan painonpudotuksessa. Asiantuntija itse käyttää sieniä etenkin erilaisissa salaateissa ja kastikkeissa.

Sitruunavesi

Lovitt aloittaa jokaisen päivän lasillisella sitruunalla maustettua vettä, sillä hän uskoo sen tekevän erityisen hyvää juuri aineenvaihdunnalle.

Avokado

Terveellisiä rasvoja sisältävä avokado on oikeaa mielen ruokaa, mutta tekee hyvää myös muille kehon toiminnoille. Avokado sopii oivallisesti esimerkiksi guacamoleen, salaatteihin ja smoothieihin.

Lehtikaali

Lehtikaalissa on vain vähän kaloreita, mutta runsaasti kuituja eikä lainkaan rasvaa.

Parsakaali

Parsakaali on varsinainen terveyspommi. Se sisältää runsaasti K- ja C-vitamiineja sekä muita elimistön tarvitsemia ravintoaineita.

Tomaatti

Lovitt suosittelee syömään terveellistä tomaattia erityisesti siksi, että se sisältää paljon C-vitamiinia, joka on keholle hyväksi.

Valkosipuli

Voimakkaan tuoksuinen valkosipuli tunnetaan luonnon omana antibioottina. Tämän lisäksi valkosipuli kiihdyttää aineenvaihduntaa ja auttaa pitämään verensokerin tasaisena.

Lohi

Omega3-rasvahapoistaan tunnettua lohta asiantuntija syö itse, ja suosittelee myös asiakkailleen sen lisäämistä ruokavalioon.

Luomuomenat

Kun tavoitteena on aineenvaihdunnan nopeuttaminen, kannattaa Lovittin mukaan suosia luomuomenoita. Omenoissa on se etu, että ne auttavat niin ikään pitämään verensokerin tasaisena.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja